Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η Μυρτώ πάει ξανά για Γκίνες

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013   7:03:00 μ.μ.


Η Μυρτώ πάει ξανά για ΓκίνεςΈχει κερδίσει ήδη μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη δημιουργία του μεγαλύτερου χάρτινου μωσαϊκού: της εικόνας του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη. Η τέχνη της λέγεται «οριγκάμι» και μπορεί να είναι άγνωστη για τους Έλληνες, όμως στην Ιαπωνία μετρά ήδη αιώνες παράδοσης.
Τώρα, η Μυρτώ Δημητρίου, ετοιμάζεται να σπάσει το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ, κατασκευάζοντας ένα νέο έργο στην Αθήνα. Μάλιστα, το μεγαλύτερο οριγκάμι του πλανήτη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων.
Η Μυρτώ Δημητρίου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Στα 18 της κατέβηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Παρότι της άρεσε η επιστήμη της, κάτι την… «έτρωγε».
Από μικρή είχε μία φύση καλλιτεχνική, που της είχε χαρίσει  αξέχαστες στιγμές, όπως η συμμετοχή της στην παράσταση της Αλίκης Βουγιουκλάκη «Μελωδία της Ευτυχίας», όπου υποδύθηκε την Λουίζα. Από τα έντεκα χρόνια της μέχρι και σήμερα παρουσιάζει τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, που αφορούν το παιδί, τον πολιτισμό  και το «οριγκάμι». Όταν τελείωσε τις σπουδές της πήγε στην Αμερική για να συνεχίσει τις σπουδές της στο θέατρο και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.
«Εκεί, ένας Ιάπωνας καθηγητής στο πανεπιστήμιο, μου έμαθε την τέχνη του οριγκάμι. Το ξεκίνησα σαν χόμπι, αλλά με κέρδισε. Μετά από 7 χρόνια πήρα δίπλωμα διδασκαλίας από τον Παγκόσμιο Ιαπωνικό Οργανισμό. Και τελικά έφτασα να πάω στην Ιαπωνία για να διδάξω σε Ιάπωνες την τέχνη τους», λέει η Μυρτώ στο «Έθνος».
Η πρωτιά-Λευκός Πύργος με 40.000 νούφαρα
Τον Μάιο του 2012, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, δημιούργησαν το μεγαλύτερο «οριγκάμι» του κόσμου για το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Για τον λόγο αυτό εκπαίδευσε περίπου 10.000 άτομα τα οποία δίπλωσαν ένα κομμάτι χαρτί για να δημιουργήσουν το νούφαρο-μονάδα που τοποθετήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους για να σχηματιστεί η εικόνα του Λευκού Πύργου σε 403 τ.μ. με 40.000 νούφαρα.



ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ