Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η Ρωσία το 2013 τριπλασίασε την εξόρυξη ουρανίου

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014   8:00:00 μ.μ.


Η Ρωσία το 2013 τριπλασίασε την εξόρυξη ουρανίου
Η εξόρυξη του φυσικού ουρανίου στη Ρωσία το 2013 τριπλασιάστηκε και ανήλθε σε 8,4 χιλ. τόνους, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας RosAtom Σεργκέι Κιριένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ. Σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ο κ. Κιριένκο ανέφερε ότι μέχρι πρόσφατα η εξόρυξη ουρανίου στη Ρωσία ήταν 3 – 3,2 χιλ. τόνους.

«Το 2013 εξορύξαμε 8,4 χιλ. τόνους, σχεδόν τριπλασιάζοντας τους όγκους της εξόρυξης του φυσικού ουρανίου, με αποτέλεσμα να είναι πολύ διαφορετικό το κόστος του χάρη στα κοιτάσματα που εκμεταλλευτήκαμε», σημείωσε ο κ. Κιριένκο.

Σύμφωνα με όσα είπε, η αύξηση της εξόρυξης «δεν έγινε εις βάρος της ασφάλειας, καθώς όλοι οι δείκτες της ασφάλειας βελτιώνονται».



Είναι αξιοσημείωτη η αναλογία της ασφάλειας των ρωσικών και των ξένων πυρηνικών εργοστασίων. «Δεν είναι δικά μας στοιχεία, αλλά τα στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειριστών Πυρηνικών Σταθμών. Ένας σημαντικότατος δείκτης είναι ο αριθμός των ενεργοποιήσεων των συστημάτων ασφάλειας στη διάρκεια ενός χρόνου, δηλαδή 7.000 ωρών. Στη Ρωσία αυτός ο δείκτης το 2013 είναι κατά δύο φορές καλύτερος σε σχέση με την Ευρώπη και κατά δυόμισι φορές καλύτερος σε σχέση με τις ΗΠΑ», τόνισε ο κ. Κιριένκο.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ