Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Τίμια Δώρα των Μάγων: 412.000 στη Μόσχα, στήνονται νέες ουρές στην Αγία Πετρούπολυ (Φωτογραφίες)

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014   9:06:00 μ.μ.


Τίμια Δώρα των Μάγων: 412.000 στη Μόσχα, στήνονται νέες ουρές στην Αγία Πετρούπολυ (Φωτογραφίες)
412.000 ήταν ο τελικός επίσημος αριθμός των προσκυνητών που προσήλθαν στον Ιερό Ναο του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα για τα Τίμια Δώρα των Μάγων που ήλθαν από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους.



Και τώρα σειρά έχει η Αγία Πετρούπολη όπου έφτασαν πριν λίγες ώρες τα Τίμια Δώρα και ήδη σχηματίζονται τεράστιες ουρές για το προσκύνημά τους . Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι πως τα Δώρα προσκύνησαν και οι παίκτες της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με τον Ιταλό προπονητή τους Λουτσιάνο Σπαλέτι κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της πόλης.



Πάντως η οργανωτική επιτροπή της Μόσχας αναφέρει πως παρόλο που ο αριθμός των 412.000 προσκυνητών ήταν πολύ μεγάλος απείχε πολύ από το 1 εκατομμύριο που είχαν προσκυνήσει την Τίμια Ζωνή το 2011....



Όπως ενημερώνει «Interfax» , το αεροπλάνο με την λάρνακα  προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Pulkovo σήμερα το απόγευμα . Τα τίμια Δώρα έφθασαν για λόγους ασφαλείας σε ένα ξεχωριστό τερματικό σταθμό, στον οποίο συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της Επισκοπής Αγίας Πετρούπολης,  αξιωματούχοι της πόλης , δημοσιογράφοι, περίπου εκατό άτομα .

Υπό τη μορφή λιτανείας μεταφέρθηκαν στο Μονή Νοβοντέβιτσι, όπου ξεκινάει το προσκύνημα από τους πιστούς και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.



Προσκυνητές άρχισαν να παίρνουν θέση στην ουρά από χθες το βράδυ, 12 ώρες πριν από το άνοιγμα της πρόσβασης στα δώρα των Μάγων και με θερμοκρασίες υπό του μηδενός.



Τα Τίμια Δώρα θα παραμείνουν στην Αγία Πετρούπολη τέσσερις ημέρες, 14 - 17 Ιανουαρίου.














ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ