Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014   11:05:00 μ.μ.


Η αυτοεξέταση του στήθους για τις γυναίκες είναι μια διαδικασία εύκολη και απλή, ωστόσο ιδιαίτερα σημαντική για τη ζωή τους. Με την συχνή ψηλάφιση του μαστού, οι γυναίκες μπορούν να γνωρίσουν τη φυσιολογία του στήθους τους, έτσι ώστε να μπορούν να καταλάβουν εγκαίρως την οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό.


ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ.

Ο καλύτερο χρόνος για αυτή τη διαδικασία είναι λίγες μέρες μετά την περίοδο. Οι γυναίκες που δεν έχουν περίοδο (π.χ εμμηνόπαυση), μπορούν να ορίσουν μια συγκεκριμένη μέρα του μήνα για να το κάνουν.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 


Στέκεστε μπροστά στον καθρέφτη με τα χέρια σε ανάταση.Δείτε αν υπάρχουν αλλαγές στην εμφάνιση των μαστών όπως σκλήρυνση στο δέρμα, τράβηγμα του δέρματος ή της θηλής ή οτιδήποτε άλλο διαφορετικό παρατηρείτε. 
Ξαπλώνετε στο κρεβάτι, τοποθετείτε ένα μαξιλάρι κάτω από την αριστερή ωμοπλάτη και βάζετε το αριστερό σας χέρι κάτω από το κεφάλι σας. 
Με ενωμένα τα δάχτυλα του δεξιού χεριού εξετάζετε όλη την έκταση του αριστερού μαστού. Αρχίστε με κυκλικές κινήσεις από την περιφέρεια και προχωρήστε σταδιακά σε μικρότερους κύκλους ώσπου να φτάσετε στη θηλή. Πιέστε τη θηλή σας να δείτε αν βγάζει κάποιο έκκριμα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τον άλλον μαστό. 
Διατηρήστε τον ίδιο τρόπο ψηλάφισης για να είστε σίγουρες ότι εξετάσατε όλη την περιοχή του μαστού και να θυμάστε πως είναι ο μαστός σας από φορά σε φορά 
Σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάποια αλλαγή μπορείτε να ζητήσετε την γνώμη του ιατρού σας. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όλοι οι όγκοι δεν είναι καρκίνοι. Ελέγξτε όμως για να είστε σίγουρες και ασφαλείς. Ζητήστε και από τον γυναικολόγο σας ψηλάφιση κάθε φορά που τον επισκέπτεστε! 


Δείτε ακόμη: Αφιέρωμα: Μαστογραφία, η μεγάλη απάτη των φαρμακοβιομηχανιών.


και το ελπιδοφόρο: Αρτεμισία, ένα βότανο που εξαφανίζει το καρκίνο του μαστού σε 16 ώρες!


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΙΑΝΙΔΗ
Πηγή: www.rsts.gr





ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ