Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Σότσι: Απόλυτα ικανοποιημένος ο επικεφαλής της ΔΟΕ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014   12:57:00 μ.μ.


Σότσι: Απόλυτα ικανοποιημένος ο επικεφαλής της ΔΟΕ
Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Βαχ είναι τρισευχαριστημένος από το ολυμπιακό Σότσι.

Σε γενικές γραμμές πολύ υψηλά εκτίμησε την ετοιμότητα της πόλης για τη διεξαγωγή των Αγώνων και δήλωσε επίσης ότι η ΔΟΕ είναι πεπεισμένη για την ασφαλή διεξαγωγή της Ολυμπιάδας.
"Είμαι τρισευχαριστημένος από όλα που είδα, το ίδιο και οι αθλητές! Οι Ρώσοι μας εντυπωσίασαν με το μέγεθος των έργων. Εξάλλου, από το δωμάτιό του στο Ολυμπιακό χωρίο μπορεί κανείς να πάει στην προπόνηση ή στους αγώνες με τα πόδια.
Σηκώθηκες από το κρεβάτι σου και απλώς διέσχισες το δρόμο. Δεν είχαμε κάτι ανάλογο σε καμία άλλη Ολυμπιάδα ", αναφέρει τα λόγια του Τόμας Μπαχ η εφημερίδα "Sovetsky sport ".
Σύμφωνα με τα λόγια του Προέδρου της ΔΟΕ το πιο βασικό είναι "ότι όλες οι υποδομές είναι σύγχρονες, έχουν ελεγχθεί, είναι όλες πολύ υψηλής ποιότητας ". "Στάθηκα τυχερός: ως Πρόεδρος της ΔΟΕ θα μείνω κι ο ίδιος εδώ. Θέλω να θυμηθώ εκείνους τους παλιούς καλούς καιρούς όταν ήμουν κι εγώ αθλητής ", πρόσθεσε ο Μπαχ.
Δήλωσε ότι 97% από το ξενοδοχειακό απόθεμα της Ολυμπιάδας είναι έτοιμα. "24 000 δωμάτια που αποτελούν 97% από όλο το απόθεμα ήδη έχουν παραδοθεί. Βρισκόμαστε σε μόνιμη επικοινωνία με την διοργανωτική επιτροπή, και τα υπόλοιπα 3% θα είναι έτοιμα στο άμεσο μέλλον ", είπε ο αξιωματούχος. Επίσης επισήμανε ότι η ΔΟΕ είναι πεπεισμένη στην ασφαλή διεξαγωγή της Ολυμπιάδας. "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες όπως και οποιοδήποτε μεγάλο γεγονός είναι στόχος για απειλή. Πρέπει να επιλύσουμε το ζήτημα αυτό, ο καθένας πρέπει να κάνει τα πάντα που εξαρτώνται από αυτόν. Είμαστε πλήρως πεπεισμένοι στα όργανα της ρωσικής εξουσίας τα οποία συνεργάζονται με άλλους θεσμούς και αρχές για θα εξασφαλίσουν τους ασφαλείς Αγώνες ", είπε ο Μπαχ.
"12 χρόνια πριν στο Σολτ Λέικ Σίτι υπήρχε υψηλός κίνδυνος απειλής των τρομοκρατικών ενεργειών, όλα γίνονταν σχεδόν την άλλη μέρα μετά την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν υψηλά, παρ’ όλα αυτά όμως σε όλες τις εγκαταστάσεις κυριαρχούσε μια θαυμάσια ολυμπιακή ατμόσφαιρα. Το ίδιο θα γίνει και εδώ. Η ιδέα αυτών των Αγώνων βοηθάει σε σχέση με αυτό. Τα μέτρα ασφαλείας ήδη έχουν ληφθεί στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στο αεροδρόμιο, κι όταν θα βρεθείτε στο Ολυμπιακό πάρκο, θα βρεθείτε σε μια ασφαλή περιοχή ", αναφέρει τα λόγια του αξιωματούχου το πρακτορείο RIA NOVOSTI.
Το θέμα της ασφαλείας της Ολυμπιάδας έγινε ένα από τα πιο βασικά κατά την προετοιμασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. Ένα μήνα πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας στο έδαφος της πόλης άρχισε να εφαρμόζεται ένα ολόκληρο σύμπλεγμα μέτρων για την εξασφάλιση της ασφάλειας, από την διαπίστευση των Ι.Χ. μέχρι το ειδικό καθεστώς εγγραφής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι θα γίνουν από τις 7 έως τις 23 Φεβρουαρίου.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ