Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Πανίσχυρη γίνεται η τουρκική MIT με την ελληνική ΕΥΠ σε "εμφύλιο"

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014   2:27:00 π.μ.

Εκτεταμένες αρμοδιότητες στη μυστική υπηρεσία  της Τουρκίας  και ασυλία στους υπαλλήλους της είναι μερικά από τα στοιχεία του νεου νόμοσχεδίου που  διέπει  τη  δράσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκιας(ΜΙΤ). Την ίδια ώρα στην δική μας ΕΥΠ γίνεται "αλληλοσπαραγμός" με "κάποιους" να απειλούν "κάποιους" άλλους με αποκαλύψεις.

Το κυβερνών κόμμα AKP κατέθεσε ήδη στη Βουλή το  νέο νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τις διατάξεις του, η Υπηρεσία θα μπορεί πλέον να δημιουργήσει το δικό της κέντρο ελέγχου. Όλες ανεξαιρέτως οι δημόσιες υπηρεσίες, θα φέρουν την υποχρέωση να της παραδίδουν κάθε είδους εξοπλισμό και συσκευών που κρίνονται αναγκαίες για τη Μυστική Υπηρεσία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα μπορεί να εξουσιοδοτήσει τη ΜΙΤ να διενεργήσει πράξεις που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την εξωτερική ασφάλεια. Η MIT πλέον, αναφέρεται στον Τυπο,  θα λειτουργεί στο πρότυπο της CIA.

 Η MIT θα έχει απεριόριστη δυνατότητα παρακολουθήσεων. Με την έγκριση αρχηγού της MIT, η Υπηρεσία θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τηλεφωνικές συνομιλίες, καθώς και τη ροή και το περιεχόμενο διεθνών κλήσεων.Με το νομοσχέδιο δίνεται στη ΜΙΤ αρμοδιότητα για επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Επίσης, θα δύναται να λαμβάνει κάθε είδους πληροφορίες, έγγραφα, δεδομένα και αρχεία από τις Τράπεζες και λοιπές υπηρεσίες. Προβλέπει βαριές ποινές για όσους διαρρέουν ή δημοσιοποιούν έγγραφα της MIT.

Το νομοσχέδιο προσφέρει επίσης ασυλία στους υπαλλήλους της MIT.Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας μπορεί να δικαστεί μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο και μόνο με τη συγκατάθεση τουΤουρκου  Πρωθυπουργού.
onalert.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ