Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Από τις στρατιωτικές αποθήκες στο Λβοβ εκλάπησαν περισσότερα από 5 χιλ. αυτόματα ντουφέκια

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014   8:10:00 π.μ.


Από τις στρατιωτικές αποθήκες στο Λβοβ εκλάπησαν περισσότερα από 5 χιλ. αυτόματα ντουφέκια
Σκοπευτικά όπλα, πυρομαχικά και περισσότερα από δέκα φλογοβόλα με αυτοπροωθούμενες βομβίδες εκλάπησαν από τις αποθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εσωτερικών στην περιοχή του Λβοβ, όπως ενημερώθηκε το πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ Νόβοστι από πηγή της Κεντρικής Γραμματείας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Προηγουμένως είχε μεταδοθεί ότι στα τέλη Φεβρουαρίου του 2014 ως αποτέλεσμα κατάληψης από ριζοσπάστες των αστυνομικών τμημάτων και μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Άμυνας, εκλάπησαν περίπου 1.200 πυροβολικά όπλα. Καταγράφηκε η απώλεια περίπου 1000 πιστολιών Μακάροφ, περισσότερων από 170 αυτόματα Καλάσνικοφ, σκοπευτικών ντουφεκιών και πυροβόλων Καλάσνικοφ.
«Ο ασκών καθήκοντα του Υπουργού Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ ενημερώθηκε ότι στα τέλη Φεβρουαρίου από τις αποθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εσωτερικών στην περιοχή του Λβοβ εκλάπησαν περισσότερα από 5 χιλ. αυτόματα ντουφέκια Καλάσνικοφ, 2.741 πιστόλια Μακάροφ, 123 φορητά πολυβόλα καθώς και 12 φλογοβόλα με αυτοπροωθούμενες βομβίδες “Σμελ”. Ο έλεγχος έδειξε ότι από τις αποθήκες λείπουν επίσης 1,5 χιλ. αμυντικές χειροβομβίδες Φ-1 και ένας σημαντικός αριθμός πυρομαχικών, κυρίως σφαιρών», ανέφερε η πηγή.
Ένα μέρος αυτών των όπλων μπορεί να περιέλθει στις κοινωνικά και πολιτικά ασταθείς περιοχές της Ανατολικής και της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, θεωρεί ο διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικής Ανάλυσης και Τεχνολογιών Ρουσλάν Πούχοφ. «Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι οι βόρειες και οι ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας περιφρουρούνται σφόδρα, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ένα σημαντικό μέρος αυτών των όπλων θα μεταφερθεί παράνομα μέσω των δυτικών ουκρανικών περιοχών στα γειτονικά κράτη, όπως είναι η Ρουμανία, η Αλβανία, η Υπερδνειστερία, καθώς και στα Βαλκάνια. Αναμφισβήτητα τα όπλα αυτά στη συνέχεια μπορεί να περιέλθουν και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εκτίμησε ο κ. Πούχοφ.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ