Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Δολοφονήθηκε ένας από τους αρχηγούς των Ουκρανών ριζοσπαστών εθνικιστών Α. Μουζίστκο

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014   7:55:00 μ.μ.


Δολοφονήθηκε ένας από τους αρχηγούς των Ουκρανών ριζοσπαστών εθνικιστών Α. Μουζίστκο
Στην πόλη Ρόβνο της Δυτικής Ουκρανίας δολοφονήθηκε ένας από τους αρχηγούς των Ουκρανών ριζοσπαστών εθνικιστών Αλεξάντρ Μουζίτσκο, ο οποίος είναι γνωστός και ως Σάσκο Μπίλι. Εκτελέστηκε έξω από ένα από τα καφενεία της πόλης, όπως μετέδωσε το ρωσικό κανάλι «Ρωσία-24».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι άνδρες εισέβαλαν στο καφενείο, έβαλαν στα χέρια του Μουζίτκο χειροπέδες, τον έβγαλαν έξω και τον πυροβόλησαν στο στήθος, αφού διαπίστωσαν ότι δε φορά αλεξίσφαιρο.
Περίπου 10 μέρες πριν ο Μουζίτσκο ανάρτησε στο Διαδίκτυο ένα βιντεοσκοπημένο διάγγελμα, στο οποίο προειδοποίησε ότι εκ μέρους των ουκρανικών αρχών ετοιμάζεται μια απόπειρα δολοφονίας του, με στόχο να επιρριφθεί η ευθύνη στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
«Η διεύθυνση της Γενικής Εισαγγελίας της Ουκρανίας έδωσε εντολή στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να διαμορφώσουν μια ειδική ομάδα για την εκτέλεση των πολιτικών τους αντιπάλων. Πρωτίστως σκοπεύουν να εξοντώσουν εμένα προσωπικά. Είτε να με εξοντώσουν είτε να με συλλάβουν ζωντανό για να με εκδώσουν στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να επιρρίψουν την ευθύνη στη Ρωσία», δήλωσε ένας από τους αρχηγούς της εθνικιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» στο βιντεοσκοπημένο του διάγγελμα.
O Σάσκο Μπίλι ήταν ένας από τους πλέον απεχθείς εκπροσώπους του οργανισμού «Δεξιός Τομέας». Πέραν της πολιτικής δραστηριότητας ασχολείτο έντονα και με εγκληματική.
Στη Ρωσία ο Μουζίτσκο διώχθηκε ποινικώς. Το 1994 συμμετείχε στις μάχες κατά του ομοσπονδιακού στρατού με το μέρος των Τσετσένων αυτονομιστών. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες διαθέτουν τα όργανα ανάκρισης, ο Μουζίτσκο προσωπικά βασάνισε θηριωδώς και στη συνέχεια σκότωσε 20 Ρώσους στρατιωτικούς.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ