Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Σήμερα αγωνίζεται ο Τσάτουμας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού Στίβου

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014   8:06:00 π.μ.


Σήμερα αγωνίζεται ο Τσάτουμας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού Στίβου Είναι η πέμπτη φορά που ετοιμάζεται να αρχίσει το ταξίδι του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.
Ο πρωταθλητής μας είναι ο πρώτος που αγωνίζεται στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Την Παρασκευή λοιπόν (20:20 ώρα Ελλάδος) θα πάρει μέρος στον προκριματικό του μήκος και θα επιδιώξει για τρίτη φορά στην καριέρα του να προκριθεί στον τελικό.
Με 8.23μ από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στον έναν και μοναδικό του αγώνα στη διάρκεια της σεζόν, εξαιτίας της θλάσης που υπέστη τον Δεκέμβριο, ταξίδεψε στο Σόποτ με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Οι δυνατότητες και η εμπειρία του, του επιτρέπουν, όχι μόνο να προκριθεί στον τελικό, αλλά να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.
Ο Τσάτουμας έκανε το πρωί της Πέμπτης την προπόνησή του στο προπονητήριο και το απόγευμα θα είχε την πρώτη του γνωριμία με το κεντρικό στάδιο του «Ergo Arena». Ο Αλεξάντερ Μένκοφ, νικητής το καλοκαίρι στη Μόσχα, έχει φέτος 8.30μ, που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Ιρβινγκ Σαλαντίνο, που μπορεί τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όμως πάντα είναι ένας ισχυρός αντίπαλος. Ο άλτης από τον Παναμά έχει φέτος 8.11 μέτρα. Ο Σουηδός Τορνέους (8.14μ) και ο Γερμανός Ρέιφ (8.02μ) αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο αγώνισμα. Στη διαδικασία του προκριματικού θα ριχτεί και ο νικητής του 2012, Βραζιλιάνος Μάουρο Ντα Σίλβα, που φέτος έχει καλύτερο άλμα στα 7.98 μέτρα.
Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας των αγώνων θα γίνει ο τελικός της σφαιροβολίας γυναικών, με τη Βαλερί Ανταμς να διεκδικεί τον τρίτο διαδοχικό τίτλο, και θα ξεκινήσει η προσπάθεια των αθλητών σε πένταθλο και έπταθλο. Ο τελικός του μήκους είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 20.50 (ώρα Ελλάδος).


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ