Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Φυσική ανάρρωση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο!

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014   12:03:00 π.μ.


Φυσική ανάρρωση μετά από εγκεφαλικό 274x300 Φυσική ανάρρωση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο!Τα σωστά θρεπτικά συστατικά και τα βότανα, μπορούν να βοηθήσουν στην ανάρρωση των βλαβών από το εγκεφαλικό επεισόδιο και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής.
Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η κύρια αιτία της αναπηρίας ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο εκεί και η τρίτη κύρια αιτία θανάτου.
Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς ροής αίματος που προκαλείται από ένα θρόμβο του αίματος ή αιμορραγία.
Χωρίς οξυγόνο, τα εγκεφαλικά κύτταρα φθείρονται ή καταστρέφονται και έτσι η πληγείσα περιοχή του εγκεφάλου, δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει.


Οι παράγοντες του κινδύνου για το εγκεφαλικό είναι:
υψηλή πίεση αίματος, ο διαβήτης, η υψηλή χοληστερόλη, το κάπνισμα, και η κολπική μαρμαρυγή (καρδιακή ανωμαλία).
Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για το εγκεφαλικό επεισόδιο.
Και όλα αυτά προκαλούνται απο την φλεγμονή.
Δείτε: ΦΛΕΓΜΟΝΗ..ΕΝΑΣ.. ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ- ΣΩΤΗΡΑΣ 
Αντιφλεγμονώδεις τροφές και βότανα!


Βοηθητικά για την ανάρρωση από εγκεφαλικό επεισόδιο
Τα αποτελέσματα του εγκεφαλικού επεισοδίου μπορεί να επηρεάσουν τους ασθενείς σωματικά, διανοητικά, ή και συναισθηματικά.
Το σημείο της αναπηρίας αντιστοιχεί στις περιοχές του εγκεφάλου που έχουν καταστραφεί.
Η Ιατρική αγωγή μετά το εγκεφαλικό συχνά επικεντρώνεται στην πρόληψη ενός άλλου εγκεφαλικού επεισοδίου και συχνά χρησιμοποιεί αντι-πηκτική θεραπεία με βαρφαρίνη (Coumadin), ή αντιαιμοπεταλιακή θεραπεία με ασπιρίνη, τικλοπιδίνη (Ticlid), ή κλοπιδογρέλη (Plavix).
Αυτά τα φάρμακα δίνονται για την πρόληψη να παραχθούν καινούριοι θρόμβοι στο αίμα και να προκαλέσουν ένα νέο επεισόδιο.
Αυτά τα φάρμακα δεν χρησιμοποιούνται βεβαίως, σε περιπτώσεις όπου το επεισόδιο είχε προκληθεί από αιμορραγία.

Προφυλάξεις όταν παίρνουμε βαρφαρίνη, Coumadin
Το Coumadin δρα αναστέλλοντας την δράση της βιταμίνης Κ.
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και το πράσινο τσάι περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης Κ, και θα πρέπει να αποφεύγονται αυτά τα τρόφιμα, όταν λαμβάνουμε παράλληλα Coumadin, ή τουλάχιστον να μην αυξάνουμε την κατανάλωση τους.
Οι γιατροί παρακολουθούν τα αποτελέσματα του Coumadin χρησιμοποιώντας μια εξέταση γνωστή ως την International Normalized Ratio (INR) και προσαρμόζουν τη δοσολογία όπως απαιτείται.
Επίσης τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ και άλλες φυσικές ουσίες που μπορεί να αλληλεπιδρούν με το Coumadin είναι:
Το συνένζυμο Q10 και το βαλσαμόχορτο (Hypericum perforatum), τα οποία μπορούν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα του Coumadin.
Τα πρωτεολυτικά ένζυμα, όπως η νατοκινάση, (Nattokinase), η βρομελίνη, και διάφορα βότανα, όπως το τζίνσενγκ, (Panax ginseng), το αρπαγόφυτο (Harpagophytum procumbens), και η αγγελική (Angelica sinensis), μπορεί να αυξήσουν τα αποτελέσματα του Coumadin.
Είναι πιθανό ότι μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα, αλλά δεν πρέπει να αλλάξετε την ποσότητα που παίρνατε όταν κάνατε την εξέταση INR, τις τιμές της οποίας πρέπει να παρακολουθείτε επισταμένως.

Το σκόρδο (Allium sativum) και το τζίνγκο (Ginkgo biloba) μπορούν να μειώσουν την συγκολλητική ικανότητα των αιμοπεταλίων, αυξάνοντας την πιθανότητα αιμορραγίας.
Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι με αγωγή Coumadin θα πρέπει να αποφεύγουν τις υψηλές δοσολογίες αυτών των προϊόντων (όχι περισσότερο από μία σκελίδα σκόρδο την ημέρα ή 240 mg εκχυλίσματος γκίνγκο ημερησίως ).
Ο σίδηρος, το μαγνήσιο, και ο ψευδάργυρος μπορεί να συνδέονται με, μείωση της απορρόφησης και της δραστικότητας του Coumadin.
Θα πρέπει η πρόσληψη αυτών των προιόντων να απέχει τουλάχιστον δύο ώρες από το Coumadin.
Για να μειωθεί η πιθανότητα αιμορραγίας και η δημιουργία μωλώπων από το Coumadin, δοκιμάστε 150-300 mg σπόρους σταφυλιών ή απόσταγμα φλοιού πεύκου καθημερινά.

Ανάρρωση με φυσικά μέσα
Το εκχύλισμα του τζίνγκο μπιλόμπα (Ginkgo Biloba) είναι το κλειδί για την ανάρρωση από το εγκεφαλικό επεισόδιο.
Αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, τονώνει την παραγωγή ενέργειας μέσα στα κύτταρα του νευρικού συστήματος, και επηρεάζει ευνοϊκά την πηκτικότητα του αίματος.
Η συνιστώμενη δόση είναι 240-320 mg καθημερινά (λιγότερο εάν παίρνετε αντιπηκτικά φάρμακα).
Αρκετά συμπληρώματα μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη των θρόμβων του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των ω-3 λιπαρών οξέων, αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή, σπόροι σταφυλιών, εκχύλισμα φλοιού πεύκου και το σκόρδο.
Το ιχθυέλαιο
Έως 3000 mg την ημέρα ΕΡΑ + DHA και εκχυλίσματα πλούσια σε φλαβονοειδή, φαίνεται να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σε συνδυασμό με ασπιρίνη και άλλους αναστολείς αιμοπεταλίων.
Ωστόσο, η χρήση πολλαπλών φυσικών αντιαιμοπεταλιακών παραγόντων ταυτόχρονα, μπορεί να αυξήσει την τάση για αιμορραγία όταν συνδυάζονται με αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα (όπως των Plavix και Ticlid).
Δείτε: Ginkgo Biloba (Τζίνγκο Μπιλόμπα) – Το βότανο της μνήμης!
Και εδώ τα οφέλη και τις πηγές των Ω 3 λιπαρών!


Δύο μορφές της χολίνης έχουν δείξει ότι βοηθάν στην ανάρωση από εγκεφαλικό επεισόδιο:
Η κιτικολίνης (CDP-choline) και η γλυσεροφωσφοχολίνη, glycerophosphocholine (GPC).
Σε μία έρευνα εξι μηνών που έγινε σε 2.044 ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο, η GPC-choline βρέθηκε να βοηθάει σημαντικά την ανάρωση περισσότερο από το 95 τοις εκατό των συμμετέχοντων, χωρίς παρενέργειες.
Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω:
- Κιτικολίνης CDP : 1.000-2.000 mg ημερησίως ή
- GPC 600 -1200 mg ημερησίως.
Δεν υπάρχουν γνωστές αλληλεπιδράσεις μεταξύ κιτικολίνης ή GPC με τα αντιπηκτικά φάρμακα ή τα φάρμακα αντι-αιμοπεταλίων.

Νατοκινάση
Τέλος, υπάρχει και η νατοκινάση (Nattokinase), ένα ενζύμο πρωτεινικό που έχει ισχυρές αντιθρομβωτικές ιδιότητες.
Έχει δείξει ένα σημαντικό δυναμικό στη βελτίωση της ανάρρωσης από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η τυπική δοσολογία είναι
100-200 mg ημερησίως.
Η νατοκινάση θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή απο εκείνους που λαμβάνουν Coumadin ή αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα.


Δείτε ακόμη: Παίρνει μόνο ένα λεπτό για να διαβάσετε αυτό… Tι κάνουμε σε ένα εγκεφαλικό!


Και: 11+1 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν τον εγκέφαλο


 


Επιμέλεια
Ευαγγέλου Μαριάννα βιοχημικός Μsc
πηγή fytro.wordpress.com





ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ