Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η Ρωσία ανακαλεί τον εκπρόσωπό της στο ΝΑΤΟ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014   9:02:00 μ.μ.


Η Ρωσία ανακαλεί τον εκπρόσωπό της στο ΝΑΤΟ
Η ρωσική πλευρά λόγω των δηλώσεων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ για την προσωρινή διακοπή συνεργασίας με τη Ρωσία λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία ανακαλεί στη Μόσχα το γενικό στρατιωτικό εκπρόσωπο της Ρωσικής Ομοσπονδίας επί του ΝΑΤΟ, στρατηγό Βαλέρι Εβνέβιτς για διεξαγωγή διαβουλεύσεων. Τη δήλωση αυτή έκανε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής Υπουργός Αμύνης της Ρωσικής Ομσοπονδίας Ανατόλι Αντόνοφ.


"Η πολιτική της τεχνητής επιδείνωσης της κατάστασης δεν είναι η δική μας επιλογή, παρόλα αυτά δεν βλέπουμε δυνατότητες να συνεχίσουμε τη στρατιωτική συνεργασία με το ΝΑΤΟ, όπως ήταν πριν ", ανέφερε ο Αντόνοφ.



Ο Αντόνοφ υπογράμμισε ότι η απόφαση για προσωρινή διακοπή της συνεργασίας με τη Ρωσία στον πολιτικό και στρατιωτικό τομέα μηδενίζει τα αποτελέσματα της κοινής εργασίας των τελευταίων χρόνων.



"Ας ευελπιστούμε ότι στις Βρυξέλλες εκτίμησαν σωστά τις συνέπειες του βήματος αυτού για την ασφάλεια στο ευρωπαϊκό μέρος του Ατλαντικού Ωκεανού ", είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.



ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ