Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Το Ντονπμάς σκοπεύει στις 18 Μαΐου να ανοίξει τα σύνορα με τη Ρωσία

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014   3:07:00 μ.μ.


Το Ντονπμάς σκοπεύει στις 18 Μαΐου να ανοίξει τα σύνορα με τη Ρωσία
Η «Λαϊκη Δημοκρατία του Ντονέτσκ» σκοπεύει στις 18 Μαΐου να ανοίξει τα σύνορα με τη Ρωσία. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της εφημερίδας «Gazeta.ru», το δήλωσε ο «λαϊκος κυβερνήτης» Πάβελ Γκούμπαρεφ. Στις 18 Μαΐου στο Ντονέτσκ προγραμματίζεται το επόμενο συλλαλητήριο με την πρωτοβουλία της διεξαγωγής του οποίου βγήκε ο Γκούμπαρεφ. Όπως είπε, στο συλλαλητήριο αυτό θα ληφθεί μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις. 

Ειδικότερα, οι ακτιβιστές σκοπεύουν «να ξεσφραγίσουν τα σύνορα με τη Ρωσία και να αναγκάσουν τα στρατεύματα ου εγκαθίστανται στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ή να ορκιστούν στην υποταγή του λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ή να φύγουν από τα εδάφη μας ».
«Θα απευθύνουμε την λαϊκή μας έκκληση στους Ουκρανούς συνοριακούς και υπαλλήλους των τελωνιακών σταθμών διέλευσης, στα στρατεύματα στο έδαφος της Δημοκρατίας μας. Πρέπει ν αμέσως να υποταχθούν στα όργανα της εξουσίας της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ », ή να φύγουν από τη θέση τους ή υπηρεσία και να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές.
Οι απαιτήσεις αυτές αφορούν σε όλους του υπαλλήλους που εργάζονται στα σύνορα της Ρωσίας και του Ντονέτσκ, στους υπαλλήλους της υπηρεσίας των αεροδρομίων και σε ουκρανικά στρατεύματα », είπε ο Γκούμπαρεφ.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ