Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Τζάμπολ στους 2ους ημιτελικούς ΠΑΟ - ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ - Πανιώνιος

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014   10:08:00 π.μ.


Τζάμπολ στους 2ους ημιτελικούς ΠΑΟ - ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ - ΠανιώνιοςΟ Παναθηναϊκός έστω και δύσκολα και ο Ολυμπιακός εύκολα, έκαναν το 1-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ επί των ΠΑΟΚ και Πανιωνίου, αντίστοιχα και την Πέμπτη θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν εκ νέου το πλεονέκτημα της έδρας και να βρεθούν μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους τελικούς.
Στις 19:30, ο πρώτος της κανονικής περιόδου Παναθηναϊκός υποδέχεται τον τέταρτο ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ, με τους παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη να έχουν ως παράδειγμα προς αποφυγή τον πρώτο ημιτελικό.
Η συγκέντρωση για 40 λεπτά είναι αυτό που ζήτησε ο τεχνικός των «πρασίνων», κάτι που δεν έδειξε η ομάδα του, με αποτέλεσμα να πάρει μία ιδιαίτερα αγχωτική νίκη. Το μεγάλο... κέρδος για τον Παναθηναϊκό ήταν χωρίς αμφιβολία η εκπληκτική εμφάνιση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που είχε 32 πόντους, 10 ριμπάουντ, 11 κερδισμένα φάουλ και 47 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.
Στον ΠΑΟΚ, ο Σούλης Μαρκόπουλος γνωρίζει πως είναι δύσκολο να επαναλάβει η ομάδα του μία τόσο καλή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά το σίγουρο είναι πως οδηγός για τους παίκτες του θα είναι το πρώτο παιχνίδι, όταν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του αντιπάλου.
Ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο αρχίζει στις 21:30 στο ΣΕΦ, με το αποτέλεσμα του πρώτου μεταξύ τους αγώνα (78-43) να χρίζει αδιαφιλονίκητο φαβορί τους «ερυθρόλευκους» για το 2-0. Όπως και στον Παναθηναϊκό, έτσι και στον Ολυμπιακό η απόδοση ενός παίκτη ξεχώρισε, στην προκειμένη περίπτωση του Μάρντι Κόλινς, που σημείωσε 16 πόντους, ενώ είχε επίσης 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κόψιμο και 3 κερδισμένα φάουλ.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την άμυνα των παικτών του... Οι 14 πόντοι που πέτυχε συνολικά ο Πανιώνιος στο β' μέρος είναι αυτό που θα απασχολήσει από την άλλη τον τεχνικό της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Γιάννη Σφαιρόπουλο, στο βίντεο, εν όψει του δεύτερου αγώνα στο ΣΕΦ.
Οι «κυανέρυθροι» σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία τους στη λίγκα, τελείωσαν το παιχνίδι με 16/67 σουτ και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο σούταραν με 16,6% εντός παιδιάς.
Οι τρίτοι αγώνες θα διεξαχθούν τη Δευτέρα (19/5), σε Θεσσαλονίκη και Νέα Σμύρνη.
Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων (15/5) της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών έχει ως εξής:
ΠΛΕΙ ΟΦ – ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
2οι Αγώνες (15/5)
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
ΟΑΚΑ 19:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ Καρακατσούνης-Πουρσανίδης Γ-Δεσλής (Μαυρουδής)
ΣΕΦ 21:30 Ολυμπιακός-Πανιώνιος Τανατζής-Παπαπέτρου-Ταβουλαρέας (Ντίνος)
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην ημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχουν ως εξής:
1οι Αγ. (13/5) 2οι Αγ. (15/5) 3οι Αγ. (19/5) 4οι Αγ. (21/5)* 5οι Αγ. (23/5)*
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 78-43 - - - - (1-0)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 89-83 - - - - (1-0)


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ