Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας: η ανθρωπιστική καταστροφή απειλεί τις ουκρανικές πόλεις

Τρίτη 6 Μαΐου 2014   7:09:00 μ.μ.


ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας: η ανθρωπιστική καταστροφή απειλεί τις ουκρανικές πόλεις
Η Ρωσία θεωρεί ότι λόγω της επιχείρησης στα ανατολικά της Ουκρανίας τις μπλοκαρισμένες πόλεις απειλεί η ανθρωπιστική καταστροφή, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρουν στο ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο ουκρανικός στρατός και τα ειδικά τμήματα της "Δεξιάς Παράταξης " υπό τη μορφή της Εθνικής Φρουράς συνεχίζουν την εγκληματική επιχείρηση για το βίαιο εξαναγκασμό των κατοίκων στην αμίλητη υπακοή σε εκείνους που κηρύσσει τον εθνικισμό και αντιστέκεται στην μεταρρύθμιση του πτωχεύσαντος συστήματος κρατικής διαχείρισης στη χώρα.
"Οι τιμωρητικές ενέργειες των Ουκρανών στρατιωτών επιφέρουν νέα θύματα ανάμεσα στον άοπλο πληθυσμό. Απειλεί η ανθρωπιστική καταστροφή στις μπλοκαρισμένες πόλεις, είναι φανερή η έλλειψη των φαρμάκων, αρχίζουν διακοπές με την προμήθεια τροφίμων ", λέγεται στην ανακοίνωση.
Στο ρωσικό διπλωματικό φορέα πάλι κάλεσαν "του διοργανωτές από το Κίεβο της τρομοκρατίας κατά του λαού τους να λογικευτούν, να σταματήσουν την αιματοχυσία, να αποσύρουν στρατεύματα και να καθίσουν επιτέλους στο τραπέζι συνομιλιών για να αρχίσουν έναν κανονικό διάλογο για τους δρόμους επίλυσης της πολιτικής κρίσης ".
Εντωμεταξύ οι βουλευτές της Κρατικής Ντούμας άρχισαν να μαζεύουν έγγραφα που σχετίζονται με τον χαμό των ανθρώπων στην Ουκρανία για να ασκήσουν δίωξη στο δικαστήριο της Χάγης κατά της υπάρχουσας ουκρανικής εξουσίας, γράφει η εφημερίδα "Izvestia" με αναφορά στους ίδιους τους βουλευτές.
Αφού στην Οδησσό κάηκαν πάνω από 40 ακτιβιστές του "Αντιμαϊδάν", ο πρώτος αναπληρωτής της επιτροπής της Κρατικής Ντούμας σε θέματα των κοινωνικών οργανώσεων Μιχαήλ Μαρκέλοφ δήλωσε ότι την ευθύνη για την απώλεια του άοπλου πληθυσμού στην Οδησσό, στο Σλαβιάνσκ και σε άλλες πόλεις πρέπει να φέρουν οι σημερινές αρχές της Ουκρανίας. Υπενθύμισε ότι στη Χάγη τον Σλομποδάν Μιλόσσεβιτς και τον Ράτκο Μλάντιτς δίκασαν ως πολιτική και στρατιωτική πλευρά του Εμφυλίου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και θεώρησε λογικό να εφαρμόσει το σχέδιο αυτό στην "μη νόμιμη εξουσία του Κιέβου ".
Ο πρώτος αναπληρωτής της παράταξης πλειοψηφίας του κόμματος «Ενιαία Ρωσία» Βιατσεσλάβ Τίμτσενκο στήριξε την ιδέα να απευθυνθούν στο δικαστήριο της Χάγης. "Δεν έγινε ένα απλό αδίκημα. Είναι το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, κατά του έθνους, του λαού και της ανθρώπινης ταυτότητας. Το έγκλημα αυτό πρέπει να εκδικάζει το δικαστήριο της Χάγης με όλη την αυστηρότητα του νόμου ", δήλωσε.
Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας νωρίτερα ετοίμασε το λεγόμενο Λευκό Βιβλίο στο οποίο γενικεύονται τα γεγονότα παράβασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Ουκρανία από το τέλος του Νοεμβρίου 2013 года (αρχή ομαδικών αναταραχών) μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2014. Στο Υπουργείο δήλωσαν ότι το έγγραφο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στον ΟΑΣΕ ή στον ΟΗΕ, αλλά και να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη των εγκλημάτων των αρχών του Κιέβου στο δικαστήριο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ επίσης δεν απέκλεισε ότι το "Λευκό Βιβλίο " μπορεί να γίνει επιχείρημα για να υποβληθεί η αγωγή στ Χάγη.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ