Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η Γερμανία αναγνώρισε τα λάθη της πολιτικής της ΕΕ σχετικά με την Ουκρανία

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014   3:02:00 μ.μ.


Η Γερμανία αναγνώρισε τα λάθη της πολιτικής της ΕΕ σχετικά με την Ουκρανία
Ο Υπουργός Οικονομίας και ο Αναπληρωτής Καγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ παραδέχτηκε ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Ουκρανία ήταν αλόγιστη, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

«Βεβαίως, ήταν παράλογο να δημιουργούμε μια εντύπωση στην Ουκρανία ότι πρέπει να κάνει επιλογή μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ», δήλωσε ο Γκάμπριελ στη συνέντευξη στην διαδικτυακή πύλη ειδήσεων RP Online.
«Βεβαίως, η ΕΕ επίσης έκανε λάθος, δεν δικαιολογείται όμως η συμπεριφορά της Ρωσίας», θεωρεί ο Αναπληρωτής Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν νωρίτερα δήλωσε ότι η Ρωσία δε θεωρεί τον εαυτό της ως μία πλευρά της σύγκρουσης και δεν σκοπεύει να φέρει την ευθύνη για συνέπειες των πράξεων της Δύσης η οποία οδήγησε την κατάσταση στο αδιέξοδο. Κλειδί για επίλυση των προβλημάτων, υπογράμμισε ο Πρόεδρος, έγκειται όχι στη Μόσχα, αλλά στην Ουκρανία μέσω του εσωτερικού εθνικού διαλόγου.
Στις αρχές Μαρτίου ο πρώην Καγκελάριος Γκέρμαν Σρέντερ δήλωσε ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Ουκρανία από την αρχή ήταν λανθασμένη. Κατά τη γνώμη του Σρέντερ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε «λάθος στην αρχή, όταν πρότεινε στην Ουκρανία να υπογράψει τη συμφωνία για την ένωση με «το σλόγκαν "είτε-είτε".


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ