Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Πούτιν: Απαίτησε να παράγονται αποκλειστικά στη Ρωσία όλα τα απαραίτητα για την πολεμική βιομηχανία

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014   1:49:00 μ.μ.


Πούτιν: Απαίτησε να παράγονται αποκλειστικά στη Ρωσία όλα τα απαραίτητα για την πολεμική βιομηχανία
Την Τετάρτη, στην έδρα του «Μποτσάροφ ρουτσέι» ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν άρχισε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του Γενικού Επιτελείου, των Αεροπορικών Δυνάμεων, του Ναυτικού, των Δυνάμεων της Αντιαεροπορικής και Διαστημικής Άμυνας και άλλων υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Ρωσία-24».

Ο κεντρικός στόχος, ο οποίος τέθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο, συνίσταται στο να παράγονται όλα τα απαραίτητα για την εθνική πολεμική βιομηχανία αποκλειστικά στο έδαφος της Ρωσίας, «για να μην εξαρτόμαστε από κανένα», όπως τόνισε ο ίδιος.
«Πρέπει να κάνουμε παν το δυνατό προκειμένου να παράγονται στη ρωσική επικράτεια όλα αυτά τα οποία χρειάζεται η ρωσική πολεμική βιομηχανία ούτως ώστε να μην εξαρτόμαστε από κανένα σε κανένα τομέα του επανεξοπλισμού του στρατού και του ναυτικού με νέα οπλικά συστήματα», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Στα τέλη Απριλίου η Ουκρανία αρνήθηκε να προμηθεύσει τη Ρωσία με εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στη ρωσική πολεμική βιομηχανία. Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε τότε ότι η ρωσική πολεμική βιομηχανία είναι σε θέση να καλύψει την έλλειψη των ουκρανικών προϊόντων στη διάρκεια 1,5-2,5 ετών.
Ο Ρώσος πρόεδρος συγκαλεί τακτικά συσκέψεις με θέμα την εκτέλεση του εξοπλιστικού προγράμματος. Παρόμοια σειρά συναντήσεων με τους στρατιωτικούς παράγοντες πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η απαιτούμενη αυτάρκεια της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας θα κάνει καλό και στην εθνική βιομηχανία γενικότερα. «Θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε αντίστοιχα τη λειτουργία των επιστημονικών μας σχολών, να εξετάσουμε προσεκτικά πως εξελίσσονται οι εργασίες των επιστημονικών ερευνών και να συνεργαστούμε στενότερα με την Ακαδημία Επιστημών», δήλωσε ο πρόεδρος καλώντας τους συνέδρους να εργαστούν εντατικά σ’ αυτόν τον τομέα.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ