Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Βενιζέλος: Ο Παπανδρέου επέλεξε Παπαδήμο

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014   11:18:00 μ.μ.


Βενιζέλος: Ο Παπανδρέου επέλεξε Παπαδήμο
Απαντήσεις αναφορικά με το δημοσίευμα των FT επιχείρησε να δώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για το βράδυ στις Κάννες ξεκαθάρισε πως την πρωτοβουλία των κινήσεων εκείνο το βράδυ είχαν η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί.

Εμφανίστηκε απόλυτος ότι «το δημοψήφισμα με ερώτημα ναι ή όχι στο ευρώ δεν το ήθελε κανένας ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό ,δεν το ήθελε κανένα πολιτικό κόμμα στη χώρα, δεν το άντεχε η χώρα, γιατί καθ οδόν προς ένα δημοψήφισμα μέσα ή έξω από το ευρώ θα είχαν διαλυθεί οι τράπεζες θα είχε καταστραφεί η οικονομία».
Με αυτό τον τρόπο ο κ. Βενιζέλος θέλησε να ξεκαθαρίσει πως η δικιά του απόφαση να ταχθεί εναντίον του δημοψηφίσματος επεβλήθη από το συμφέρον της χώρας.
Αναφορικά με τις παρεμβάσεις Μπαρόζο ξεκαθάρισε πως εκείνη την εποχή ομόλογος του ήταν ο κ. Ρέν και όχι ο κ. Μπαρόζο που ήταν ομόλογος του Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα σημείωσε πως η παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν μπορεί να είναι σκέψη μόνο εκείνων που δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί η Ε.Ε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως δεν έγινε καμία παρέμβαση από κανέναν για τον κο Παπαδήμο και πως «ήταν επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου» καθώς είχαν ήδη απορριφθεί ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Φίλιππος Πετσάλνικος.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ