Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι αρχές της Μόσχας απαγόρεψαν την παρέλαση των ομοφυλόφιλων

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014   11:04:00 π.μ.


Οι αρχές της Μόσχας απαγόρεψαν την παρέλαση των ομοφυλόφιλων
Το δημαρχείο της Μόσχας επίσημα απαγόρεψε τη διεξαγωγή στις 27 Μαΐου στο κέντρο της πρωτεύουσας την παρέλαση, αφιερωμένη στον νικητή του διαγωνισμού "Eurovision" Τόμας Νόιβιρτ ο οποίος υποδύεται τη γυναίκα με ψευδώνυμο Κοντσίτα Βουρστ.

"Η εκδήλωση δεν μπορεί να γίνει ", δήλωσε στο πρακτορείο INTERFAX ο εκπρόσωπος του δημαρχείου Αλεξέι Μαϊόροφ, αφού εξήγησε ότι η αιτία της αρνητικής απάντησης έγινε η ανάγκη "να τηρηθεί η ηθική κατά την εκπαίδευσης της νέας γενιάς ". Την επίσημη ειδοποίηση για την αρνητική απάντηση οι διοργανωτές θα λάβουν στο προσεχές διάστημα.
Οι διοργανωτές υπολόγιζαν ότι στην εκδήλωση με την ονομασία "Παρέλαση των γυναικών με γένια και ανδρών προς τιμή της Κοντσίτα Βουρστ " θα λάβουν μέρος μέχρι 100 άτομα.
Η προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας στο "Eurovision" προκάλεσε μια θύελλα αγανάκτισης στη Ρωσία. Πολλοί πολιτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί και bloggers αμφισβήτησαν τη σκοπιμότητα της συμμετοχής της Ρωσίας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Ειδικότερα, η Όλγα Μπατάλινα από το κόμμα "Ενιαία Ρωσία " το αποκάλεσε απειλή στις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ