Το… κλειδί της ελευθερίας στον Αναστάσιο Πάλλη ο οποίος κρατείτο από τον περασμένο Δεκέμβριο στις φυλακές για την υπόθεση των «κόκκινων» δάνειων της τράπεζας FBB του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, έδωσαν τελικά οι δικαστές.
Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο Αναστάσιος Πάλλης αποφυλακίζεται με εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Αν και η εισαγγελέας είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισής του, οι δικαστές έκριναν ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.
Ο Αν. Πάλλης, που καταζητείτο με δύο εντάλματα σύλληψης για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα είχε εμφανιστεί αυτοβούλως τον Δεκέμβριο του 2013 στον εισαγγελέα εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο. Συγκεκριμένα καταζητείτο για το οπλοστάσιο που βρέθηκε σε έρευνα στις εγκαταστάσεις του πολεμικού του μουσείου στη Βάρη αλλά και στην κατοικία του καθώς και για δάνεια ύψους 5,8 εκατ. ευρώ που είχε λάβει από την τράπεζα FBB συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη.
Σημειώνεται ότι τα χρήματα του δανείου επεστράφησαν τελικά από τον Βίκτωρα Ρέστη κάτι που μέτρησε στην απόφαση του Συμβουλίου. Μάλιστα ο εφοπλιστής είχε στραφεί με μηνύσεις εναντίον του Αν. Πάλλη, υποστηρίζοντας ότι πήρε το δάνειο εταιρεία συμφερόντων του, πείθοντας υπάλληλο της τράπεζας για κατά παρέκκλιση εκταμίευση του ποσού. Στον αντίποδα ο Αν. Πάλλης υπεραμύνθηκε της νομιμότητας όλων των διαδικασιών, ισχυρισμός που μάλλον δεν έπεισε τότε την ανακρίτρια της υπόθεσης η οποία και τον έστειλε στη φυλακή.
Παράλληλα στον Αν. Πάλλη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής καθώς τον περασμένο Οκτώβριο υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος του από τον πρώην συνεργάτη του Εντουαρντ Στέισι για απαγωγή αλλά και για αποθήκευση στο Κορωπί 4.000 όπλων. Ο καταγγέλλων είχε ζητήσει μάλιστα να συσχετισθεί η συγκεκριμένη δικογραφία με εκείνη για την αναζήτηση κρυφού οπλισμού της Χρυσής Αυγής.
Στις έρευνες που ακολούθησαν στη βίλα του στη Βούλα βρέθηκαν διάφορα πυροβόλα όπλα, φυσίγγια κ.α ενώ εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες, στρατιωτικές στολές, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της περιόδου. Έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Αντιτρομοκρατική και στις εγκαταστάσεις του πολεμικού μουσείου του στη Βάρη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.
Απολογούμενος για τις συγκεκριμένες κατηγορίες ο Αν. Πάλλης είχε αρνηθεί τα περί αρπαγής, ενώ είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Όσο για τα όπλα που εντοπίστηκαν ισχυρίστηκε ότι έχει άδεια και ότι επρόκειτο για μουσειακά εκθέματα.