Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο πάπας απαγόρευσε στον «πατέρα Mercedes» να ιερουργεί

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014   10:33:00 μ.μ.


Ο πάπας απαγόρευσε στον «πατέρα Mercedes» να ιερουργεί
Ο πάπας Φραγκίσκος έδωσε οδηγίες βάσει των οποίων απαγορεύεται η τέλεση λειτουργίας και η επαφή με ανήλικους σε κληρικό ο οποίος κατηγορήθηκε για παρενόχληση ανηλίκων.

Πρόκειται για τον καθολικό ιερέα Μάουρο Ιντζόλι, 64 ετών, ο οποίος έχει ιδρύσει οργάνωση για την βοήθεια παιδιών που ζουν σε οικογένειες με οικονομικά και άλλα προβλήματα και εμπνεύστηκε, παράλληλα, την πρωτοβουλία Banco Alimentare, που αφορά τη συγκέντρωση τροφίμων για άπορους και άστεγους.
Ο ιταλικός τύπος αναφέρει ότι ο Ιντζόλι, στην πόλη Κρέμα της βόρειας Ιταλίας, ήταν γνωστός ως «πατήρ Mercedes» λόγω της αδυναμίας του στα ακριβά αυτοκίνητα και εστιατόρια, και του κύκλου κοινωνικών επαφών του.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, το 2011 παραιτήθηκε των αξιωμάτων του, λόγω εσωτερικής έρευνας της καθολικής εκκλησίας σχετικά με συμβάντα που συνδέονται με παρενόχληση ανηλίκων.
Στην συνέχεια, το 2012, τα αρμόδια όργανα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εκφράσθηκαν υπέρ του αποσχηματισμού του Ιντζόλι, ο οποίος όφειλε να εγκαταλείψει δια βίου κάθε καθήκον που αρμόζει σε κληρικό.
Ο ενδιαφερόμενος υπέβαλε ένσταση και με στο θέμα παρενέβη τελικά ο ίδιος ο ποντίφικας. Ο πάπας Φραγκίσκος, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, έδωσε οδηγίες να σταματήσει ο Ιντζόλι να ιερουργεί δημοσίως, να του απαγορευθεί κάθε είδους επαφή με ανήλικα παιδιά και να υποβληθεί σε ψυχοθεραπεία για ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας πενταετίας.
Παράλληλα, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κοινοποιώντας την βούληση του ποντίφικα, το Βατικανό επέβαλε στον συγκεκριμένο ιερέα να διάγει, στο εξής ταπεινό βίο, προσευχόμενος, χωρίς κοσμικές υπερβολές.
Ο βουλευτής του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία Φράνκο Μπόρντο ζήτησε από την ιταλική δικαιοσύνη να ερευνήσει προσεκτικά όλα τα συμβάντα τα οποία οδήγησαν στην λήψη τόσο σοβαρών «θρησκευτικών πειθαρχικών μέτρων» σε βάρος του Μάουρο Ιντζόλι.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ