Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

ΒΕΤΑ: Οι γεωπολιτικές ανησυχίες επικράτησαν των εγχώριων ειδήσεων «σπρώχνοντας» τον ΓΔ προς τις 1.080-1.100

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014   8:24:00 μ.μ.


ΒΕΤΑ: Οι γεωπολιτικές ανησυχίες επικράτησαν των εγχώριων ειδήσεων «σπρώχνοντας» τον ΓΔ προς τις 1.080-1.100
Μηδενίστηκαν τα κέρδη για το σύνολο της εβδομάδας - Στα 85,76 εκατ. ευρώ υποχώρησε ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες επισκίασαν κάθε άλλο εγχώριο γεγονός επαναφέροντας το κλίμα επιφυλακτικότητας στην αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Η αγορά έδειξε περισσότερο πρόθυμη να ακολουθήσει την  πτωτική τάση των ξένων αγορών αναζητώντας τις αφορμές σταθεροποίησης στον διεθνή παράγοντα μιας και η εσωτερική ειδησεογραφία δεν παρουσίασε κάποια αξιοσημείωτη εξέλιξη, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδακής, της BETA Xρηματιστηριακή.
Η υπόθεση της Forthnet αν και παρουσιάζει  μεγάλο ενδιαφέρον ως προς την κατάληξη της δεν ήταν αρκετή στο να δώσει περισσότερα κίνητρα ανόδου ενώ ο καθορισμός των κριτηρίων για το τεστ αντοχής των τραπεζών δεν προσέθεσε κάτι νέο στα ήδη γνωστά πέραν της ημερομηνίας διεξαγωγής του, που τοποθετείται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
Ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών για την εβδομάδα, κινήθηκε στα 85,76 εκατ. ευρώ, με τον Γενικό Δείκτη να καταφέρνει οριακή άνοδο 0,39%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί 0,38%.
Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης δεν ξεπέρασε πειστικά το όριο των 1.190 μονάδων που συνιστούσε το άμεσο πεδίο αντίστασης μετά την ανοδική αντίδραση από τις 1140 μονάδες.
Αν και η αγορά έδειξε κάποια δύναμη με πέντε  συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις δεν είχε την απαραίτητη δυναμική από τους τζίρους ώστε να υπερβεί την ζώνη που κινούνται οι βασικοί κινητοί μέσοι  ώστε να επανενεργοποιήσει κάποιο ισχυρό ανοδικό σενάριο.  Είναι ενδεικτικό ότι σε μία μόνο συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης εξάντλησε όλο σχεδόν το «κέρδος» των πέντε ανοδικών συνεδριάσεων που είχαν προηγηθεί διαχέοντας την πτώση σε όλο το εύρος του ταμπλό κλείνοντας πολύ κοντά  στο χαμηλό της εβδομαδιαίας διακύμανσης (1.154).


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ