Ροη ειδησεων

Η Γάζα μετρά νεκρούς για 17η μέρα

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014   5:09:00 μ.μ.


Η Γάζα μετρά νεκρούς για 17η μέρα
Δεκαεπτά ημέρες πολιορκίας αριθμεί πλέον η Γάζα, όπου ξεπέρασαν τους 720 οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων.

Σήμερα, επτά Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 5 μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα κοντά στη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, πολύ κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.
Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Άσραφ αλ Κούντρα έκανε λόγο για «δεκάδες κλήσεις κατοίκων από τη Χούζαα, την Αμπασάν και τη Μπάνι Σουχέιλα», κοντά στη Χαν Γούνες».
Μάλιστα, όπως είπε, ζήτησαν να σπεύσουν εκεί ασθενοφόρα για να τους πάρουν ή «έκαναν λόγο για πολλούς ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν και βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια των σπιτιών τους.
Πέντε θύματα από την ίδια οικογένεια
Αεροπορικοί βομβαρδισμοί και πυρά των αρμάτων μάχης σημειώνονται στη Χούζαα, ιδίως σε μια περιοχή της όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές μάχες, είπε ο Άσραφ αλ Κούντρα, ο οποίος έκανε λόγο για επτά νεκρούς.  Πέντε από τα θύματα ανήκαν στην ίδια οικογένεια, διευκρίνισε.
Τουλάχιστον 725 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, στην πλειονότητά τους άμαχοι, από την έναρξη της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή», την οποία εξαπέλυσε το Ισραήλ την 8η Ιουλίου για να πλήξει την ένοπλη πτέρυγα της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς και της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.
Το Ισραήλ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, λέει ότι κυρίως θέλει να καταστρέψει υπόγειες στοές που έχει ανοίξει η Χαμάς στη Γάζα και θεωρεί ότι έχουν στόχο την εξαπόλυση επιθέσεων στο έδαφός του.
Επιμένει ο Νετανιάχου
Τουλάχιστον 32 στρατιωτικοί και 2 άμαχοι Ισραηλινοί, καθώς κι ένας Ταϊλανδός, ο οποίος δούλευε σε ένα αγρόκτημα στο Ισραήλ, έχουν επίσης σκοτωθεί από την 8η Ιουλίου, όταν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν την επιχείρησή τους εναντίον της Χαμάς—την τέταρτη αφότου αποσύρθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε θορυβημένος σήμερα, σε δηλώσεις του στην Ιερουσαλήμ, για τα πολυάριθμα θύματα μεταξύ των Παλαιστινίων αμάχων.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε ότι θεωρεί τη Χαμάς υπεύθυνη για αυτό, κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί τους άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ