Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι καλύτερες δίαιτες για το 2014!

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014   12:08:00 μ.μ.


Οι καλύτερες δίαιτες για το 2014!
Το περιοδικό U.S. News & World Report «απένειμε» τα φετινά Όσκαρ Διατροφής αναδεικνύοντας τις καλύτερες δίαιτες για το 2014!

1. Δίαιτα DASH
Η συγκεκριμένη δίαιτα σχεδιάστηκε ώστε να προστατεύει από την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η δίαιτα έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία ως προς τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους, την ευκολία εφαρμογής, την ασφάλεια και τη διατροφική αξία. Η δίαιτα DASH δίνει έμφαση στα φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης, καθαρές πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, ενώ απαγορεύει τα γλυκά και το κόκκινο κρέας και περιορίζει την κατανάλωση αλατιού.
2. Δίαιτα χαμηλών λιπαρών TLC
Η συγκεκριμένη δίαιτα στοχεύει στη διατήρηση του ιδανικού βάρους και την ιδανική πρόσληψη θερμίδων ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου.
3. Δίαιτα Weight Watchers & Μεσογειακή Διατροφή
Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν οι δυο παραπάνω δίαιτες. Η πρώτη μετρά διατροφικούς πόντους και η δεύτερη δίνει έμφαση στα φορύτα, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και τα ψάρια με Ω3
4. Δίαιτα Paleο & Dukan
Στην τέταρτη θέση ισοβαθμούν δύο πρωτεϊνικές δίαιτες: η «δίαιτα του ανθρώπου των σπηλαίων» και η δίαιτα που πήρε το όνομά της από το Γάλλο γιατρό που τη σχεδίασε.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ