Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ερυθρόλευκη... μαγεία στο Τορόντο! (3-0)

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014   10:19:00 π.μ.


Ερυθρόλευκη... μαγεία στο Τορόντο! (3-0)Ονειρικό ξεκίνημα στο International Champions Cup για Ολυμπιακό! Οι πρωταθλητές Ελλάδας κέρδισαν με 3-0 την Μίλαν, αφήνοντας πολλά θετικά μηνύματα.
Ένας πολύ καλός Ολυμπιακός έκανε ιδανικό ντεμπούτο στο διεθνές τουρνουά των ΗΠΑ στο Τορόντο. Επικράτησε 3-0 της Μίλαν με γκολ των Τσόρι, Διαμαντάκου και Μπουχαλάκη (16', 49' και 78'). Οι Ιταλοί έχοντας αρκετές αλλαγές στο σχήμα τους είχαν κλασική ευκαιρία για γκολ με δοκάρι του Σαπονάρα στο 55'. Οι ερυθρόλευκοι έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν ενώ είχαν αρκετούς παίκτες τους σε πολύ καλή ημέρα.
Έτσι άρχισε ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Ομάρ, αριστερά τον Μαζουάκου και στο κέντρο της τους Μανωλά και Αμπιντάλ. Ο Σάμαρης ήταν μαζί με τον Κασάμι στον άξονα, ο Τσόρι μπροστά τους και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Παπάζογλου. Στα δύο άκρα δεξιά ο Ντοσεβί και αριστερά ο Φουστέρ.
Πως έπαιξε η Μίλαν
Η Μίλαν από την άλλη είχε ως βασικό της γκολκίπερ τον Γκαμπριέλ. Δεξί μπακ ο Τζακάρντο και αριστερά ο Αλμπερτάτσι. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Ραμί και Μπονέρα. Η τριάδα του άξονα απαρτιζόταν από τους Πόλι, Κριστάντε και Σαπονάρα. Στα δύο άκρα της επίθεσης πήγαν οι Νιάνγκ και Ελ Σαραουΐ και στην κορυφή ο Πατσίνι.
Πολύ καλό Α' μέρος, σκόραρε ο Τσόρι
Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ ορεξάτοι από το πρώτο λεπτό. Παρουσίασαν από νωρίς αρκετά καλή εικόνα σε όλες τους τις γραμμές και επιχείρησαν να απειλήσουν την Μίλαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στο 4ο λεπτό ο Ελ Σαραουϊ έκανε ένα σουτ με τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει την μπάλα με 2η προσπάθεια. Στο 9ο λεπτό ο Ολυμπιακός προσπάθησε δίχως αποτέλεσμα να βγάλει επίθεση αξιώσεων με τους Τσόρι και Παπάζογλου όμως λίγα λεπτά μετά ήρθε το πολύ ωραίο γκολ από τα πόδια του Αργεντίνου άσου των πρωταθλητών.
Στο 16' ο Τσόρι Ντομίνγκες ξεκίνησε την φάση από τον άξονα με μπαλιά προς τον Ντοσεβί. Εκείνος πέρασε στα πλάγια έβγαλε ωραία για τον Αργεντίνο που αφού στόπαρε με το στήθος την μπάλα με πολύ όμορφη εκτέλεση έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν στο ένα γκολ αλλά συνέχισαν να πιέζουν τους Ιταλούς. Στο 24' μετά από ένα αρκετά καλό σουτ από τον Φουστέρ η μπάλα έφυγε έξω. Η φάση προήλθε από σέντρα του Μαζουάκου.
Λίγο μετά υπήρξε μια ακόμα ωραία ενέργεια από τον Τσόρι και μία καλή σέντρα του Μαζουάκου, αλλά η άμυνα της Μίλαν αντέδρασε σωστά. Στο 38' ο Μαζουάκου είχε μία καλή έμπνευση με σέντρα-σουτ με την μπάλα να φεύγει κόρνερ έπειτα από παρέμβαση του Γκάμπριελ. Στο 39' χάθηκε μία καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.
Μετά από κόρνερ του Τσόρι Ντομίνγκες ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά με τον Πόλι να διώχνει την μπάλα στην γραμμή. Έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0 δείχνοντας ιδιαίτερα καλή εικόνα και έχοντας ως διακριθέντες τους Τσόρι, Ντοσεβί, Μαζουάκου, Ομάρ και Κασάμι αλλά και αρκετούς παίκτες σε καλή μέρα.
Αλλαγές και γκολ ο Διαμαντάκος!
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ολυμπιακός σκόραρε ξανά! Ο Μίτσελ έβαλε στον αγώνα τους Χολέμπας, Μανιάτη, Αυλωνίτης αλλά και τον Διαμαντάκο με τον Χολέμπας να περνάει ως αριστερό μπακ και τον Μαζουάκου να γίνεται αριστερό χαφ. Στο 49' ο Κασάμι έβγαλε μία πολύ καλή σαραντάρα μπαλιά στα αριστερά για τον Μαζουάκου.
Εκείνος σέντραρε για τα πόδια του Διαμαντάκου, που έκανε το ξεπέταγμα και έστειλε την μπάλα στην γωνία του πορτιέρο της Μίλαν! Ο Ολυμπιακός είχε πάρει... φόρα έχοντας απέναντί του μία Μίλαν που δεν έδειχνε και την καλύτερη δυνατή εικόνα. Στο 53' έγινε ένα καλό σουτ από τον Διαμαντάκο μετά από πάσα του Ντοσεβί. Η μπάλα βρήκε στον Ραμί και πέρασε κόρνερ.
Αντίδραση και δοκάρι η Μίλαν, γκολάρα ο Μπουχαλάκης!
Οι Ιταλοί θέλησαν να αντιδράσουν και να... απαντήσουν στον Ολυμπιακό. Στο 55' είχαν μία πολύ καλή φάση στο ενεργητικό τους με τον Σαπονάρα του οποίου το σουτ τράνταξε το δοκάρι του Ρομπέρτο. Στο 57' σε μία αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό ο Διαμαντάκος πάσαρε στον Ντοσεβί, που σούταρε σχεδόν αμέσως. Μετά από κόντρα από τον Μπονέρα η μπάλα πέρασε κόρνερ.
Στο 61' οι Κολοβός, Σιόβας και Σαβιόλα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι ροσονέρι προσπαθούσαν από την άλλη να ξαναμπούν στο ματς κυρίως με τον Νιάνγκ, ο οποίος προσπάθησε σε δύο με τρεις φάσεις να επιφέρει κινδύνους για την εστία του Ρομπέρτο. Στο 71' οι Μπουχαλάκης, Γκαζαριάν και Σαλίνο μπήκαν στο ματς με τον Μίτσελ να κάνει τις τελευταίες του αλλαγές. Ο νεαρός Κρητικός ήταν εκείνος που χάρισε την φάση για χάιλατς!
Ο Μπουχαλάκης σκόραρε με μία σουτάρα με φάλτσο αφήνοντας... άφωνους ακόμα και τους συμπαίκτες του. Μετά την πάσα που του έγινε από τον Κολοβό έκανε το 3-0 στο 78'. Από εκεί και έπειτα δεν άλλαξε το παραμικρό στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να παίρνει μία νίκη σε ένα σπουδαίο ματς μετά από μία πολύ καλή παρουσία.
H βαθμολογία και οι ενδεκάδες
Η βαθμολογία του Β' ομίλου μετά την σημερινή πρεμιέρα διαμορφώθηκε ως εξής: 1. Ολυμπιακός 3, 2. Λίβερπουλ 0, 3. Μάντσεστερ Σίτι 0 και 4. Μίλαν 0. Τέλος μπορείτε να δείτε παρακάτω τις συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ (71' Σαλίνο), Μαζουάκου (71' Μπουχαλάκης), Μανωλάς (46' Αυλωνίτης), Αμπιντάλ (61' Σιόβας), Κασάμι (71' Γκαζαριάν), Σάμαρης (46' Μανιάτης), Τσόρι (61' Κολοβός), Φουστέρ (46' Χολέμπας) , Ντοσεβί (61' Σαβιόλα) και Παπάζογλου (46' Διαμαντάκος).
Μίλαν: Γκάμπριελ (62' Αγκάτσι), Τζακάρντο (76' Ντε Τσίλιο), Ραμί (62' Άλεξ), Μπονέρα (62' Μεξές), Αλμπερτάτσι, Πόλι (76' Μαστάλι), Κριστάντε, Σαπονάρα (84' Μόντιτς), Νιάνγκ (76' Χόντα), Ελ Σαραουϊ και Πατσίνι.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ