Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

"H Ρωσία γνωρίζει τα ονόματα των 40 Ουκρανών στρατιωτικών που ευθύνονται για το θάνατο των άμαχων πολιτών"

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014   9:05:00 μ.μ.


Η Επιτροπή Ανάκρισης της Ρωσίας διαθέτει πληροφορίες για τουλάχιστον 40 Ουκρανούς στρατιωτικούς που εμπλέκονται στους θανάτους του άμαχου πληθυσμού στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας και στα πολεμικά εγκλήματα, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS με αναφορά στη δήλωση του επικεφαλής της Επιτροπής Ανάκρισης της Ρωσίας Αλεξάνδρ Μπαστρίκιν στη διευρυμένη συνεδρίαση του κολλεγίου της Επιτροπής.

"Ενεργά εργαζόμαστε για τον εντοπισμό συγκεκριμένων εκτελεστών των πολεμικών εγκλημάτων και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, παραβάσεων των κανόνων διεξαγωγής των πολεμικών επιχειρήσεων. Γνωρίζουμε ονόματα τουλάχιστον 40 στρατιωτικών μεσαίας κατηγορίας, των αρχηγών ταξιαρχιών, μεραρχιών, ταγμάτων, αρχηγών των συστοιχιών του πυροβολικού, πιλότων οι οποίοι διεξήγαγαν βομβαρδισμούς των γειτονιών στην Ουκρανία ", είπε ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανάκρισης της Ρωσίας.
Δεν ανέφερε τις λεπτομέρειες, αναφερόμενος στο ότι οι πληροφορίες αυτές "χρήζουν διαδικαστικού ελέγχου ".
"Θα βρούμε τον καθέναν, η διεύθυνσή μας (για την ανάκριση των πολεμικών εγκλημάτων στην Ουκρανία – ITAR-TASS) θα λειτουργεί μέχρι ότου ο καθένας από εκείνους που σχετίζονται με το θάνατο του άμαχου πληθυσμού και με την παράβαση των αρχών του διεθνούς δικαίου, δε θα φέρει την αντίστοιχη τιμωρία ", υπογράμμισε.
"Σύντομα θα έχουμε νέες συλλήψεις και νέους κρατούμενους ", ανέφερε ο Μπαστρίκιν.
Ο Αρσέν Αβάκοφ που διορίστηκε από την Ανώτατη Ράντα επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών, και ο μεγιστάνας Ίγκορ Κολομόισκι δεν θα ξεφύγουν από την ευθύνη για τα πολεμικά εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας.
"Η ιστορία μας δίνει το δικαίωμα και το δικαίωμα μας δίνει υποχρεώσεις με αυστηρή τήρηση της ρωσικής νομοθεσίας και των αρχών του διεθνούς δικαίου να διεξάγουμε την ανάκριση. Ο Αβάκοφ και ο Κολομόισκι δε θα ξεφύγουν: ο πλανήτης είναι στρογγυλός και ούτως ή άλλως θα φέρουν την ποινική ευθύνη με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου ", είπε ο Μπαστρίκιν.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ