Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Τα 60ά της γενέθλια γιορτάζει η Μέρκελ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014   12:10:00 μ.μ.


Τα 60ά της γενέθλια γιορτάζει η Μέρκελ
Λουλούδια, αλλά και μία μπλούζα της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Γερμανίας, με τις υπογραφές όλων των ηγετών της Ε.Ε. προσέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, στην γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, η οποία γιορτάζει σήμερα τα 60ά της γενέθλια.

Οι πρώτες ώρες των γενεθλίων της καγκελαρίου την βρήκαν στην αίθουσα όπου συνερχόταν η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. Πριν από τη Σύνοδο, η κ. Μέρκελ, λάτρης του ποδοσφαίρου, είχε ήδη δεχθεί μια ποδοσφαιρική μπάλα στη διάρκεια συνεδρίασης του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μετά τη νίκη της χώρας της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η καγκελάριος μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ένας δημοσιογράφος της δημόσιας γερμανικής ραδιοτηλεόρασης ZDF χαιρέτισε την Μέρκελ τραγουδώντας της «χαρούμενα γενέθλια». Ωστόσο λίγοι άλλοι δημοσιογράφοι πήραν μέρος στο τραγούδι.
"«Θα έπρεπε να είχα τραγουδήσει κι εγώ, θα ήταν καλύτερα», αστειεύθηκε η Μέρκελ.«Καληνύχτα. Σας ευχαριστώ για τη σερενάτα», είπε ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου.
Ένα πάρτι γενεθλίων με περίπου 1.000 προσκεκλημένους θα ακολουθήσει απόψε στο Βερολίνο.
Η Μέρκελ, η οποία έχει σπουδάσει φυσικός, έγινε πριν από εννέα χρόνια η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας. Κόρη πάστορα, μεγάλωσε στην άλλοτε ελεγχόμενη από τη Μόσχα Ανατολική Γερμανία.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ