Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Μουντιάλ: Η Αργεντινή προκρίθηκε στους 8

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014   8:52:00 π.μ.


Μουντιάλ: Η Αργεντινή προκρίθηκε στους 8Με ένα γκολ του Ντι Μαρία στο 118', η Αργεντινή νίκησε  την Ελβετία στην παράταση (1-0)  και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ.
Η Ελβετία, είχε τεράστια ευκαιρία να στείλει το ματς στα πέναλτι, αλλά ο Τζεμαϊλί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης «σημάδεψε» το δοκάρι.
Η Ελβετία, καλά οργανωμένη στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή δεν επέτρεπε στους παίκτες της Αργεντινής να περάσουν τη μπάλα στην περιοχή της, ενώ είχε μπλοκάρει Μέσι και Ντι Μαρία.
Παράλληλα, προσπάθησε με αντεπιθέσεις να απειλήσει και τα κατάφερε στο 28' όταν ο Ρομέρο απέκρουσε του σουτ του Τσάκα. Στο 39' ήταν η σειρά του Ντρμιτς να χάσει άλλη μία ευκαιρία για την ελβετική ομάδα.
Στο β' μέρος, η Αργεντινή άρχισε να πιέζει αλλά βρήκε μπροστά της τον τερματοφύλακα Μπενάλιο, που είχε αποτελεσματικές επεμβάσεις σε σουτ του Ρόχο (59'), κεφαλιά του Ιγκουαίν (62') και σουτ του Μέσι (78'). Στην παράταση, ο Μπενάλιο είχε άλλη μία αποτελεσματική απόκρουση σε σουτ του Ντι Μαρία στο 108'. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης πάντως, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει στο 118' , με πλασέ, ύστερα από πάσα του Μέσι.  
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ελβετία έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Τζεμαϊλί έκανε την κεφαλιά από τα δυο μέτρα, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και στην επαναφορά χτύπησε στο πόδι του και πέρασε άουτ!
Αργεντινή: Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο (106' Μπίλια), Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν, Μέσι, Μασεράνο, Ρόχο (105' λ.τρ. Μπασάντα), Φερνάντες, Λαβέτσι (74' Παλάσιο)
Ελβετία:  Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Ινλερ, Τσάκα (67' Φερνάντεζ), Μπεχράμι, Ροντρίγκεζ, Μεχμέντι (113' Τζεμαΐλι), Ντρμιτς (82' Σεφέροβιτς), Τζουρού, Σαρ, Σακίρι


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ