Ροη ειδησεων

Σοκ: Ισραηλινοί που κάθονται σε ύψωμα και... απολαμβάνουν τις αεροπορικές επιδρομές κατά των Παλαιστινίων

Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014   8:30:00 π.μ.


Σοκ: Ισραηλινοί που κάθονται σε ύψωμα και... απολαμβάνουν τις αεροπορικές επιδρομές κατά των Παλαιστινίων
Δεν είναι θέμα ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.

 Δεν έχει καμία σημασία αν κανείς υποστηρίζει τους Ισραηλινούς ή τους Παλαιστίνιους. Έχει να κάνει με τον καννιβαλισμό και το μίσος που έχουν «ποτίσει» δυο λαούς. Νεκροί υπάρχουν και από τις δυο πλευρές. Και όταν χάνεται μια ανθρώπινη ζωή, σημασία δεν έχει αν ανήκε σε Ισραηλινό ή Παλαιστίνιο. Σημασία έχει ότι χάθηκε...
Και ενώ κάποιοι πουλάνε όπλα και κερδίζουν από τον πόνο, την καταστροφή και τον θάνατο κάποιον, κάποιοι άλλοι έχουν αναισθητοποιηθεί σε σημείο τέτοιο που να καννιβαλίζουν και να διασκεδάζουν τη δυστυχία και το θάνατο των «απέναντι».
Είναι σοκαριστική η εικόνα Ισραηλινών σε παραλία απέναντι από τη Λωρίδα της Γάζας, να κάθονται και να βλέπουν τους βομβαρδισμούς που (υποτίθεται πως) στόχο έχουν τη Χαμάς.
Ο αέναος πόλεμος στη Μέση Ανατολή στη χειρότερη στιγμή του. Τη στιγμή που οι μεν χαίρονται με τον θάνατο των δε.
Η σοκαριστική εικόνα, που κάνει το γύρο του κόσμου, δείχνει Ισραηλινούς στην κορυφή του υψώματος Σντερόντ, να κοιτούν απέναντι στη Γάζα. Έχουν μαζί τους πλαστικές καρέκλες, αναψυκτικά, κάθονται, γελάνε, μιλάνε και κάθε φορά που ακούν εκρήξεις στα παλαιστινιακά εδάφη, χειροκροτούν!Και ενώ οι Ισραηλινοί διασκεδάζουν με τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, οι Παλαιστίνοι δεν έχουν αυτή την... "πολυτέλεια". Η ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει για τέταρτη ημέρα την επιχείρησή της εναντίον της Χαμάς, ενώ και η παλαιστινιακή οργάνωση συνεχίζει τις ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα.Δύο νέες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας το πρωί της Παρασκευής προκάλεσαν τον θάνατο έξι Παλαιστινίων, μεταξύ τους μια γυναίκα.Περισσότεροι από 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες σε επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας. Συνολικά, τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 515 έχουν τραυματιστεί σε τέσσερις ημέρες. Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία των παιδιών DCI-Παλαιστίνη, 14 παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα την Τρίτη και την Τετάρτη.

Η Χαμάς και η συμμαχική της οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ έχουν εκτοξεύσει από την Τρίτη τουλάχιστον 500 ρουκέτες και οβίδες εναντίον του Ισραήλ, εκ των οποίων περισσότερες από 100 αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος.
 


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ