Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Εφαρμόζει "κοινωνικό αυτοματισμό" η κυβέρνηση: Διακινεί σενάρια παράτασης της έκτακτης εισφοράς λόγω... ενστόλων

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014   2:12:00 μ.μ.


Σχέδια παράτασης της έκτακτης εισφοράς έως το 2016 καλλιεργεί η κυβέρνηση προκειμένου όπως ισχυρίζεται να μην ανοίξει τρύπα στον προϋπολογισμό από την αναπροσαρμογή των μισθών των ενστόλων και ενώ ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες δικαστικές αποφάσεις.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, διαμορφώνεται πλέον ο κίνδυνος, εκεί που καλλιεργούνταν κλίμα σταδιακής μείωσης των φόρων και ακύρωσης μέτρων του Μνημονίου, να κληθεί το υπουργείο να βρει περίπου 1 δισ. ευρώ.

Ήδη, ο προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί με περίπου 170 εκατ. ευρώ από την επιστροφή των μισθών των δικαστικών στα επίπεδα του 2012. Για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις για τους ένστολους απαιτούνται περίπου 800 εκατ. ευρώ.

Πάντως, για την ώρα δεν έχει ληφθεί απόφαση δεδομένου ότι φτάνει στην Ελλάδα το κλιμάκιο της τρόικας για τον έλεγχο.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πρώτο ερώτημα που θα θέσουν στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με την άφιξή τους στην οδό Νίκης είναι πώς θα καλύψει η κυβέρνηση το κενό που δημιουργείται.

Σαφώς πρόκειται για μια προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη εφαρμόζοντας τεχνικές κοινωνικού αυτοματισμού!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ