Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Κλείνει δύο εργοστάσια η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014   12:21:00 π.μ.


Κλείνει δύο εργοστάσια η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
Το κλείσιμο των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε Σέρρες και Ορεστιάδα αποφάσισε η διοίκηση της εταιρείας.

Μετά από συνεδρίαση του ΔΣ, η διοίκηση της ΕΒΖ έκανε αποδεκτή την εισήγηση της εταιρίας συμβούλων Kantor για την αναστολή λειτουργίας των δύο μονάδων.
Στο προσεχές διάστημα θα γίνουν κάποιες μετακινήσεις εργαζομένων στο μοναδικό εν λειτουργία πλέον εργοστάσιο -από τα πέντε που είχε- στο Πλατύ Ημαθίας και εντός των επόμενων μηνών θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με το υπόλοιπο προσωπικό, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρξει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου .
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων χαρακτηρίζει "εγκληματική και καταστροφική" αυτήν την ενέργεια και καλεί τους βουλευτές της συγκυβέρνησης "να μην προσυπογράψουν το ανοσιούργημα αυτό και να υποβάλλουν την παραίτησή τους".
«Σήμερα η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ανακοίνωσε δια των εκπροσώπων της το οριστικό κλείσιμο των δύο εργοστασίων ζάχαρης σε Ορεστιάδα και Σέρρες.  Συνεχίζοντας το επάξιο έργο της Ξάνθης και της Λάρισας, υλοποιώντας την εξαγγελία του πρωθυπουργού για στήριξη του πρωτογενή τομέα και της περιφερειακής ανάπτυξης. Από σήμερα ολοκληρώνεται η αποβιομηχάνιση δύο ακριτικών νομών Μακεδονίας και της Θράκης. Επειδή θεωρούμε την ενέργεια αυτή εγκληματική και καταστροφική για την αγροτική ανάπτυξη των περιοχών αυτών, καλούμε άμεσα τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να μην προσυπογράψουν το ανοσιούργημα αυτό και να υποβάλουν την παραίτησή τους σαν ύστατη αντίδραση στο έγκλημα που συντελείται», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ