Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Δ.Στρατούλης: «Θα καταργήσουμε τμήματα βίαιης καταστολής»

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014   2:41:00 μ.μ.

«Ακόμα δεν έχουν αναληφθεί οι πολιτικές ευθύνες για την απόδραση του Μαζιώτη και περιμένουμε να αναληφθούν. Ανεξάρτητα αν προέκυψε λόγω τυχαίου περιστατικού ή με σχεδιασμό της αστυνομίας, αποδεικνύεται ότι η αστυνομία έχει δυνατότητες και ικανότητες να αντιμετωπίσει τα κοινό έγκλημα αλλά θέλει στήριξη», σημείωσε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Σε δηλώσεις του στον Real FM, παρατήρησε πως «ήδη από σήμερα αναδείχθηκαν ζητήματα για την εκπαίδευση των αστυνομικών, για τα αλεξίσφαιρα που είναι μόνο για πιστόλια και όχι για καλάσνικοφ που το 90% των ληστειών γίνονται με καλάσνικοφ, όπως και το ότι ο αστυνομικός που τραυματίστηκε, ακούγεται ότι είχε αγοράσει με δικά του έξοδα το αλεξίσφαιρό του. Θέλουμε την αστυνομία να αντιμετωπίζει το κοινό έγκλημα. Εμείς την αστυνομία δεν τη θέλουμε να αντιμετωπίζει με βία τις κινητοποιήσεις, θέλουμε μια αστυνομία αποτελεσματική για το κοινό ποινικό έγκλημα και να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών».

«Θα καταργήσουμε τμήματα βίαιης καταστολής. Οι αστυνομικοί αυτοί θα κατευθυνθούν στα τοπικά αστυνομικά τμήματα και θα εκπαιδευτούν για να αντιμετωπίζουν το κοινό ποινικό έγκλημα», πρόσθεσε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ