Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι μαχητές της επιστράτευσης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ συνέλαβαν Σουηδό ελεύθερο σκοπευτή

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014   5:56:00 μ.μ.


Οι μαχητές της επιστράτευσης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ συνέλαβαν Σουηδό ελεύθερο σκοπευτή
Οι μαχητές της επιστράτευσης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ στις 22 Ιουλίου συνέλαβαν τον υπήκοο της Σουηδίας. Απόγονος των Βαριάγων, δυστυχώς, δεν ήταν τουρίστας που μελετούσε τα αξιοθέατα της αρχαίας γης, αλλά μισθοφόρος που συμμετείχε στην εξολοθρευτική επιχείρηση ως μέλος της Εθνικής Φρουράς. Την είδηση αυτή μεταδίδει ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός "Zvezda".

Μια γελοία σύμπτωση: τις προάλλες ο ανταποκριτής Φαούστο Μπιροσλάβο από την ιταλική έκδοση «Il Giornale» γύρισε τα πλάνα στην εκπαιδευτική βάση της μεραρχίας «Azov» στα οποία φιγουράρισε ο Σουηδός αυτός «ήρωας». Δεν κρύβει το όνομά του, Μικαέλ Σκιλτ, δεν ντρέπεται το επάγγελμά του σκοπευτή. Ανοικτά δηλώνει για τις ναζιστικές του βλέψεις. Ο Σκίλτ εξήγησε ότι στη μεραρχία «Azov» υπάρχουν και άλλοι ξένοι. Πέραν τούτου, στο τμήμα εργάζεται ένας ειδικός άνθρωπος ο οποίος ασχολείται με προσηλυτισμό των πολιτών άλλων κρατών.
Σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ απαίτησε από τις αρχές της Σουηδίας, της Φινλανδίας, των χωρών της Βαλτικής και της Γαλλίας να κάνουν μια λεπτομερή ανάκριση σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών τους στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά των κατοίκων της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ