Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Κατάρ: Συνομιλίες Μαχμούντ Αμπάς - Χαμάς για εκεχειρία

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014   10:12:00 μ.μ.


Κατάρ: Συνομιλίες Μαχμούντ Αμπάς - Χαμάς για εκεχειρία
Την ίδια στιγμή, στη Ντόχα αναμένεται και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν

Τη στιγμή που ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας ολοένα αυξάνεται με την ισραηλινή επιχείρηση να κλιμακώνεται, ο ηγέτης της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς με σκοπό την εκεχειρία.
Την ίδια στιγμή, στη Ντόχα αναμένεται να φτάσει και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν στο πλαίσιο περιοδείας στη Μέση Ανατολή που σκοπό έχει να τερματίσει τη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς.
Ο Αμπάς, η άφιξη του οποίου στην Ντόχα, ανακοινώθηκε από επίσημη πηγή του Κατάρ, «θα συναντηθεί το βράδυ με τον Χάλεντ Μεσάαλ» σχετικά με τις προοπτικές μιας εκεχειρίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ QNA, ο Αμπάς, τον οποίο έχει ενημερώσει η Χαμάς για τους όρους που θέτει όσον αφορά μια εκεχειρία με το Ισραήλ, αναμένεται επίσης να συναντηθεί σήμερα με τον εμίρη του Κατάρ, σείχη Ταμίμ Μπεν Χάμαντ αλ-Θάνι, η χώρα του οποίου είναι μία από τους κύριους υποστηρικτές του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ