Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Στήριξη μέσω ΟΑΕΔ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από το Μετρό Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014   2:14:00 μ.μ.

Νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων επηρεάζεται από τα έργα κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη. Επιχειρήσεις με τουλάχιστον έναν υπάλληλο δεν θα καταβάλουν εργοδοτικές εισφορές για χρονικό διάστημα 18 μηνών.
«Πρόκειται για πρόγραμμα καταπολέμησης της μείωσης της ανεργίας που αφορά τους μικρούς επαγγελματίες. Είναι μια αρχή και μια σημαντική βοήθεια για επιχειρήσεις που έχουν είσοδο ή βλέπουν λαμαρίνες σε σταθμούς του Μετρό. Από εδώ και στο εξής για 18 μήνες δεν θα πληρώνουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές, αρκεί να μην μειώσουν το προσωπικό τους. Μιλάμε για επιχειρήσεις με εργαζόμενους και όχι για αυτοαπασχολούμενους για τους οποίους είμαστε σε μια πορεία να βρούμε λύση» δήλωσε στον Αlpha 96,5 ο γγ Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.
Πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα θα κοστίσει τρία εκατομμύρια ευρώ και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στον ΟΑΕΔ μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου» ενώ ανέφερε ότι «οι μεγάλες επιχειρήσεις που είναι στον άξονα του Μετρό έχουν ωφεληθεί ήδη από προγράμματα του ΟΑΕΔ»
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ