Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Απάτη με υπολογιστή μέσω διαδικτύου

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014   5:00:00 μ.μ.


Αναρτούσε αγγελίες σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα για την πώληση προϊόντων που άλλα ήταν και άλλα… έδειχναν ένας 46χρονος
Επανειλημμένα είχε εξαπατήσει ανυποψίαστους πολίτες και είχε συλληφθεί γι’ αυτό, αλλά δεν συμμορφώθηκε ένας αμετανόητος απατεώνας που εξακολουθούσε να αναρτά αγγελίες σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα για την πώληση προϊόντων που άλλα ήταν και άλλα… έδειχναν!
Θύμα του, αυτή τη φορά, έπεσε ένας 24χρονος από την Καβάλα που εντόπισε την αγγελία σχετικά με την πώληση ενός καινούργιου φορητού υπολογιστή την οποία είχε αναρτήσει ο 46χρονος σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Το τίμημα της αγοράς συμφωνήθηκε και ο νεαρός κατέβαλε τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του πωλητή.
Όταν, όμως, παρέλαβε το δέμα που του έστειλε ο 46χρονος, διαπίστωσε με έκπληξη ότι άλλο είχε παραγγείλει και άλλο του έστειλε. Συγκεκριμένα, αυτό που παρέλαβε ήταν ένα… μεταχειρισμένο laptop πολύ μικρότερης αξίας από αυτόν που είχε πληρώσει. Έτσι, κατήγγειλε τον 46χρονο στην Ασφάλεια και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτη μέσω Διαδικτύου υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ