Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Από τη... Ρωσία με υποσχέσεις

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014   2:06:00 μ.μ.


Από τη... Ρωσία με υποσχέσειςΤο ολοκαίνουριο όπλο της Lada για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC), βασισμένο στο μοντέλο Vesta, θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας (27 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου), επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της φίρμας Bo Andersson.
Το Vesta, του οποίου επίσημη φωτογραφία δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, είναι ένα εντελώς καινούριο sedan της κατηγορίας B που θα αντικαταστήσει το Priora και έχει προγραμματιστεί να μπει στην παραγωγή τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.
Η AVTOVAZ βρίσκεται στη διαδικασία της προετοιμασίας της παραγωγής και έχει αρχίσει να κατασκευάζει τα πρώτα πρωτότυπα του Vesta, το οποίο θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα της κατηγορίας B της εταιρίας και θα ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική αντίληψη του Ρώσου κατασκευαστή, έχοντας κληρονομήσει το DNA από το πρωτότυπο XRAY, που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας το 2012.
Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί της Lada Sport πιστεύουν ότι το μέγεθος και οι διαστάσεις του Vesta είναι ιδανικά για το χτίσιμο ενός ανταγωνιστικού αγωνιστικού αυτοκινήτου, η εξέλιξη του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει.
«Οι αγώνες είναι η σωστή προσέγγιση για την εταιρία» είπε ο κ. Andersson σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS. «Έχουμε πολλούς οπαδούς και ανθρώπους που υποστηρίζουν αυτό το πρόγραμμα, έτσι η εμπλοκή της φίρμας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι σημαντική και πρέπει να κερδίσουμε»


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ