Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Θεσσαλονίκη: Εστελναν χασίς στη Γερμανία μέσα σε οικοσκευές

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014   5:30:00 μ.μ.


Θεσσαλονίκη: Εστελναν χασίς στη Γερμανία μέσα σε οικοσκευές
Στην ταυτοποίηση των στοιχείων και στην εξακρίβωση της δράσης μελών ομάδας που διακινούσε ποσότητες καννάβεως από την Ελλάδα στη Γερμανία, προχώρησε η ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του τμήματος Ασφάλειας Δράμας, μετά από πολύμηνες έρευνες.

Πρόκειται για πέντε Ελληνες ηλικίας 22, 28, 37, 38 και 39 ετών, καθώς και για ένα ακόμη άτομο, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα. Οι πέντε δράστες απέκρυπταν τα ναρκωτικά μέσα σε οικοσκευές, τις οποίες έστελναν στη Γερμανία με διάφορες μεταφορικές εταιρείες, ενώ ο άγνωστος άνδρας παραλάμβανε τις ποσότητες ναρκωτικών στη Γερμανία.
Οπως προέκυψε από τις έρευνες, η ομάδα δρούσε από το Σεπτέμβριο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013, με δομημένη - διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών.
Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 37χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για μαστροπεία. Κατά το χρονικό διάστημα δράσης, τα μέλη της ομάδας, απέστειλαν τουλάχιστον έξι φορές, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Γερμανία.
Σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, οι Ιταλικές αρχές εντόπισαν σε φορτηγό διεθνών μεταφορών, επιμελώς κρυμμένα, στο εσωτερικό οικοσκευής, 12,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, στα σπίτια των δραστών, στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν: ηλεκτρονική ζυγαριά, 28 κινητά τηλέφωνα, 16 κάρτες κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονική συσκευή, κυνηγετικό όπλο, πλαστό δελτίο κατοχής κυνηγετικού όπλου, και Δελτίο Ταυτότητας των Αρχών της Βουλγαρίας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ