Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Διορία δύο μήνες στον "Σήφη" - Αν δεν "τσιμπήσει" στα δολώματα, υπάρχει σχέδιο Β

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014   2:11:00 μ.μ.

Όπως είπε στο Cretalive o ερευνητής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Πέτρος Λυμπεράκης, δεν αναμένονται αποτελέσματα νωρίτερα από διάστημα δύο εβδομάδων αφού ο "Σήφης" δεν τσιμπάει στα δολώματα που του ρίχνουν ενώ το deadline που έχουν θέσει πριν προχωρήσουν σε σχέδιο Β, είναι αυτό των δύο μηνών.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έχει εγκαταστήσει μια κάμερα στη μία από τις δύο παγίδες που έχουν εγκατασταθεί, ενώ επιστήμονες επιτηρούν τη δεύτερη παγίδα.

Σε περίπτωση που ο Σήφης αποδειχθεί "γάτα" και δεν "τσιμπήσει", το εναλλακτικό σχέδιο περιλαμβάνει δίχτυ στα νερά του φράγματος προκειμένου να πιαστεί το ερπετό.

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στο Ρέθυμνο για την παραμονή του κροκόδειλου Σήφη στο φράγμα των Ποταμών, σε ελεγχόμενο χώρο, την ίδια ώρα που ειδικοί καταστρώνουν σχέδια επί σχεδίων για τη «σύλληψή» του Σήφη.

Στο μεταξύ εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θεωρούν πως ο «Σήφης» θα εκτοξεύσει, όπως λένε, στα ύψη την τουριστική επισκεψιμότητα. Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες είναι οι ντόπιοι και οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι σπεύδουν στο φράγμα προκειμένου να απαθανατίσουν τον Σήφη.

Μάλιστα τουριστικά γραφεία ξεκίνησαν να εντάσσουν στο ημερήσιο πρόγραμμα εκδρομών και μία στάση στο φράγμα των Ποταμών, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος".

Από την άλλη, κάτοικοι που διατηρούν περιουσίες κοντά στο φράγμα εκφράζουν φόβους για τη ζωή τους, για τα ζώα τους αλλά και για τη σωματική ακεραιότητα επισκεπτών, κυρίως νεαρών, οι οποίοι πηγαίνουν εκδρομές στο φράγμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ