Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Είχε μετατρέψει το σπίτι του ένα εργοστάσιο καλλιέργειας κάνναβης

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014   9:30:00 μ.μ.


Είχε μετατρέψει το σπίτι του ένα εργοστάσιο καλλιέργειας κάνναβης
Συνελήφθη 37χρονος στη Χαλκίδα, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, αφού εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι του ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και τη σύλληψη του 37χρονου το μεσημέρι της Πέμπτης (10-07), σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.
Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του 37χρονου, όπου διαπίστωσαν ότι ο συλληφθείς το είχε μετατρέψει σε εργαστήριο παραγωγής κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.
Όπως εξακριβώθηκε από τους αστυνομικούς, οι τοίχοι του δωματίου ήταν επενδυμένοι με ειδικά πανιά ανακλάσεως – μόνωσης, τα οποία χρησίμευαν στην διατήρηση της θερμοκρασίας και υγρασίας, προκειμένου να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των φυτών κάνναβης.
Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν στο εσωτερικό του εργαστηρίου, καθώς και σε άλλα σημεία του σπιτιού ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 385,8 γραμμαρίων, τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 20 έως 50 εκατοστών το καθένα, τρία κάτοπτρα φωτισμού, διαφόρων διαστάσεων, πέντε ηλεκτρικοί λαμπτήρες εκπομπής θερμότητας, δύο ανεμιστήρες εδάφους και δύο μετασχηματιστές, καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων που χρησίμευαν στη μικρή αυτή... επιχείρηση που είχε στήσει.
Σύμφωνα με το eviazoom, η έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ