Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Δεδομένα από τους δορυφόρους για την ανίχνευση των υπαιτίων στους πυροβολισμούς

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014   6:48:00 μ.μ.


Δεδομένα από τους δορυφόρους για την ανίχνευση των υπαιτίων στους πυροβολισμούς
Η Επιτροπή της Ανάκρισης της Ρωσίας θα ζητήσει δεδομένα από τους δορυφόρους για να προσδιορίσει τα στρατεύματα και τους αρχηγούς στην Ουκρανία που πυροβόλησαν τη ρωσική πόλη Ντονέτσκ στην περιοχή του Ροστόφ. Το ανέφερε στο πρακτορείο ITAR-TASS ο επίσημος εκπρόσωπος της Επιτροπής της Ανάκρισης της Ρωσίας Βλαδίμιρ Μάρκιν.

"Παρά το γεγονός ότι το περιστατικό του πυροβολισμού από το έδαφος της Ουκρανίας δεν προκαλεί καμία αμφισβήτηση, όλα τα δεδομένα αυτά παραδόθηκαν στους εμπειρογνώμονες στον τομέα της βαλλιστικής και εκρηκτικών υλικών για να απαντήσουν στις ερωτήσεις περί του τύπου των βλημάτων, την τροχιά πτήσεως, τον τόπο και το μέσο εκτοξεύσεως ", ανέφερε ο Μάρκιν.
"Στις 13 Ιουλίου στο Ντονέτσκ της περιοχή του Ροστόφ εκτοξεύτηκαν επτά βλήματα, έξι από αυτά εξερράγησαν, το ένα έμεινε ατόφιο ", ανέφερε.
Ο Μάρκιν επισήμανε ότι θα ζητηθούν τα δεδομένα από τους δορυφόρους τα οποία θα επιτρέψουν να προσδιοριστεί ποιο ακριβώς τμήμα του ουκρανικού στρατού ή της "Δεξιάς Παράταξης ", της "Εθνικής Φρουράς " βρισκόταν στην περιοχή εκτόξευσης αυτών των βλημάτων. "Όλα αυτά με τη σειρά τους θα επιτρέψουν να προσδιοριστούν και τα ονόματα συγκεκριμένων αρχηγών που έδωσαν διαταγή για την εκτόξευση βλημάτων προς το ρωσικό έδαφος αποτέλεσμα της οποίας σκοτώθηκε ο πολίτης της Ρωσίας. Και να μην αμφισβητούν οι αρχηγοί αυτοί ότι ούτως ή άλλως θα φέρουν την ευθύνη για αυτό το έγκλημα ", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής της Ανάκρισης.
Η ανάκριση ήδη έχει ορίσει την εμπειρογνωμοσύνη που έχει ως στόχο την εξακρίβωση της αιτίας του θανάτου και τον προσδιορισμό του τύπου των βλημάτων και της τροχιάς πτήσεως, του τόπο και τον τρόπο εκτόξευσης. Η Διεύθυνση της Επιτροπής της Ανάκρισης στη Νότια Διοικητική Περιφέρεια ανακρίνει την ποινική υπόθεση με βάση το άρθρο105 του Κώδικα Ποινική Δικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ("Φόνος").
Το Ντονέτσκ είναι η πόλη της περιφερειακής διεύθυνσης με πληθυσμό 49 χιλιάδες κατοίκους και συνορεύει με την περιοχή Κρασνοντόνσκι της περιοχής του Λουγκάνσκ.
Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας στο έδαφος της πόλης αρκετές φορές έχουν πέσει τα ουκρανικά βλήματα.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ