Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο στόχος του ουκρανικού πυραύλου θα μπορούσε να είναι το αεροσκάφος του Βλαδίμιρ Πούτιν

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014   9:17:00 π.μ.


Ο στόχος του ουκρανικού πυραύλου θα μπορούσε να είναι το αεροσκάφος του Βλαδίμιρ Πούτιν
Πιθανός στόχος του ουκρανικού πυραύλου που έπεσε στο αεροσκάφος Boeing 777 της εταιρίας Malaysia Airlines θα μπορούσε να είναι το αεροσκάφος του Προέδρου της Ρωσίας, αναφέρουν στην εταιρία Rosaviacia.

Το αεροσκάφος «νούμερο ένα» κοντά τη Βαρσοβία βρέθηκε στο ίδιο σημείο με το μαλασιανό αεροσκάφος και στο ίδιο διάδρομο.
Το Boeing 777 που ακολουθούσε τη διαδρομή Άμστερνταμ – Κουάλα-Λουμπούρ έπεσε στα ανατολικά της Ουκρανίας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 280 άτομα και 15 μέλη του πληρώματος.
Η πηγή στη Rosaviacia τηρώντας την πλήρη εμπιστευτικότητα ανέφερε στο πρακτορείο INTERFAX ότι υπάρχει πιθανότητα ότι ο στόχος του ουκρανικού πυραύλου εδάφους ή πυραύλου που εκτοξεύτηκε από το στρατιωτικό αεροσκάφος, θα μπορούσε να είναι το αεροσκάφος του Πρόεδρου της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν.
«Το αεροσκάφος νούμερο ένα και το μαλαισιανό Boeing 777 βρέθηκαν στο ίδιο σημείο και στο ίδιο διάδρομο. Έγινε στη Βαρσοβία στο 330ο διάδρομο στο ύψος 10100 μέτρων. Το αεροσκάφος νούμερο ένα βρέθηκε σε εκείνο το σημείο στις 16:21 ώρα Μόσχας, το μαλασιανό αεροσκάφος στις 15:44 ώρα Μόσχας», εξηγήθηκε. Όπως δηλώθηκε, τα σχήματα των αεροσκαφών σε γενικές γραμμές μοιάζουν, τα μεγέθη είναι περίπου τα ίδια, και τα χρώματα σε μεγάλη απόσταση είναι σχεδόν τα ίδια.
Εντωμεταξύ οι κάτοικοι του οικισμού Γκράμποβο της περιοχής Σαχτέρσκι της περιοχής του Ντονέτσκ κοντά στο οποίο έπεσε το μαλαισιανό «Boeing», μερικά λεπτά πριν τη πτώση είδαν στον ουκρανό το μαχητικό αεροπλάνο.
«Το αεροσκάφος εκτόξευσε μερικούς πυραύλους, εξερράγησαν κάπου στον ουρανό. Αμέσως μετά ακολούθησε ένας δυνατός ήχος ή η έκρηξη. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα άρχισαν να πέφτουν στα κεφάλια μας», είπαν οι ντόπιοι κάτοικοι.
Το αεροσκάφος έπεσε από τα ουκρανικά μαχητικά
Ο Ισπανός ελεγκτής της εναέριας κυκλοφορίας που εργάζεται στο Κίεβο στο αεροδρόμιο Μπορίσπολ, έγραψε στην ιστοσελίδα στο Twitter ότι το «Boeing» κατερρίφθη από τα ουκρανικά μαχητικά.
«Στο σταθμό ραντάρ της εναέριας κυκλοφορίας συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία για τους άπιστους ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη από το Κίεβο. Εδώ το γνωρίζουμε εμείς και επίσης ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας.
Οι στρατιωτικοί επιβεβαιώνουν ότι το κατέρριψαν οι Ουκρανοί, δεν γνωρίζουν όμως ποιος έδωσε την διαταγή.
Τα στρατιωτικά μαχητικά ακολουθούσαν το 777 έως τρία λεπτά πρωτού εξαφανιστούν από τις οθόνες των ραντάρ. Ολόκληρα τρία λεπτά!»
Εντωμεταξύ οι κάτοικοι του οικισμού Γκράμποβο της περιοχής Σαχτέρσκι της περιοχής του Ντονέτσκ κοντά στο οποίο έπεσε το μαλαισιανό «Boeing», μερικά λεπτά πριν τη πτώση είδαν στον ουκρανό το μαχητικό αεροπλάνο.
«Το αεροσκάφος εκτόξευσε μερικούς πυραύλους, εξερράγησαν κάπου στον ουρανό. Αμέσως μετά ακολούθησε ένας δυνατός ήχος ή η έκρηξη. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα άρχισαν να πέφτουν στα κεφάλια μας», είπαν οι ντόπιοι κάτοικοι.
Εκτός από αυτό, οι Ουκρανοί ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας για πρώτη φορά άλλαξαν τη διαδρομή του «Boeing» και το έστειλαν στην περιοχή της εξολοθρευτικής επιχείρησης της χούντας του Κιέβου στα ανατολικά της Ουκρανίας.
Παρακάτω αναφέρονται οι διαδρομές του αεροσκάφους κατά τις τρεις προηγούμενες ημέρες και την ημέρα της καταστροφής. Την τελευταία ημέρα η διαδρομή περνούσε πολύ πιο ανατολικά, ακριβώς στην περιοχή της πολεμικής επιχείρησης.




Η λαϊκή επιστράτευση αρνείται ότι είναι υπαίτια της πτώσης του αεροσκάφους
Η ηγεσία της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ αρνείται ότι είναι υπαίτια της πτώσης του αεροσκάφους "Boeing-777" της Μαλαισίας κοντά στο Ντονέτσκ. Το ανέφερε στο πρακτορείο INTERFAX το μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας της μη αναγνωρισμένης Δημοκρατίας Σεργκέι Καβταράτζε.
Όπως είπε, στη διάθεση της λαϊκής επιστράτευσης δεν υπάρχει οπλισμός, ικανός να καταρρίψει το αεροσκάφος στο ύψος των δέκα χιλιομέτρων. Τα μεταφερόμενα πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής προστασίας έχουν τη μέγιστη απόσταση βολής τρεις χιλιάδες μέτρα. Κατά τη γνώμη του, το αεροσκάφος κατέρριψε η ουκρανική πλευρά.
Ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Μποροντάι στη συνέντευξη στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμός της Πανρωσικής Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεοράσεως επίσης δήλωσε ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη από το Κίεβο. Κατά τη γνώμη του, πρόκειται για την προβοκάτσια εκ μέρους της χούντας. Και μάλιστα το Κίεβο έχει ξαναχτυπήσει το επιβατηγό αεροσκάφος, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός. Ο Μποροντάι εννοούσε το περιστατικό το 2001, όταν πάνω στη Μαύρη θάλασσα με τον πύραυλο του ουκρανικού στρατού κατερρίφθη το επιβατηγό αεροσκάφος του Ισραήλ.
Την πτώση του "Boeing" νωρίτερα επιβεβαίωσαν οι επίσημες αρχές της περιοχής του Ντονέτσκ και ο σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας. "Το αεροσκάφος έπεσε στην περιοχή του οικισμού Γκράμποβο της περιοχής Σαχτέρσκι ", είπαν στο πρακτορείο INTERFAX στην περιφερειακή διοίκηση του Ντονέτσκ. Όπως δηλώθηκε, ο τόπος του αεροπορικού δυστυχήματος βρίσκεται υπό τον έλεγχο της λαϊκής επιστράτευσης.
Ο σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Γκεράσσενκο ανέφερε στην ιστοσελίδα του στο Facebook ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 280 άτομα και 15 μέλη του πληρώματος. Το αεροπλάνο πήγαινε από το Άμστερνταμ στοΚουάλα Λουμπούρ.
Εντωμεταξύ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS, σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις μετέφεραν στο Ντονέτσκ τη μεραρχία των πυραυλικών συστημάτων BUK, ικανών να χτυπούν στόχους σε μεγάλα ύψη. Η πηγή του πρακτορείου με αναφορά στα δεδομένα του συστήματος αντικειμενικού ελέγχου ενημέρωσε ότι τώρα στο Χάρκοβο φορτώνουν για μεταφορά άλλη μία μεραρχία του ίδιου οπλισμού.
Η πηγή επίσης υπογράμμισε ότι τα αεροσκάφη στα ύψη πάνω από 10 χιλιάδες μέτρα μπορούν να καταρριφθούν μόνο από τα συστήματα τύπου S-300 ή «BUK».
Η λαϊκή επιστράτευση δεν έχει και δεν πρόκειται να έχει τέτοιο οπλισμό.
Τηλεφωνική ομιλία Πούτιν - Ομπάμα
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν στο τηλέφωνο ενημέρωσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα για την αναφορά των υπηρεσιών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για την πτώση του αεροσκάφους της Μαλαισίας στο έδαφος της Ουκρανίας που ήρθε λίγο πριν την συνομιλία.
Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας Νατζίπ Ραζάκ λόγω της πτώσης στο έδαφος της Ουκρανίας του επιβατηγού αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρίας της Μαλαισίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ