Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ποια ασφαλιστική εταιρεία… χρύσωσε τον Μπιλ Κλίντον;

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014   9:11:00 π.μ.


Ποια ασφαλιστική εταιρεία… χρύσωσε τον Μπιλ Κλίντον;Η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία Achmea κατέβαλε 600.000 δολάρια στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, προκειμένου... εκείνος να εκφωνήσει λόγο στην επαρχία της Φρεισίας (ή αλλιώς Φρίσλαντ) το 2011, σύμφωνα με έρευνα της «Washington Post».
Η αμοιβή, ισοδύναμη με περίπου 440.000 ευρώ, είναι από τις υψηλότερες που καταβλήθηκαν ποτέ στονΚλίντον, ο οποίος είναι περιζήτητος ως δημόσιος ομιλητής. Το ρεκόρ το κατέχει η εταιρεία-κολοσσός της κινητής τηλεφωνίας Ericsson, η οποία έδωσε επίσης το 2011 και για παρόμοιο σκοπό στον Κλίντον 750.000 δολάρια.
Η ομιλία του πρώην προέδρου επί ολλανδικού εδάφους έλαβε χώρα στο χωριό Άχλουμ, όπου ιδρύθηκε ηAchmea, στο πλαίσιο συνεδρίου για το «Μέλλον της Ολλανδίας», και είχε εορταστικό χαρακτήρα, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την ίδρυση της ασφαλιστικής.
Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα «Volkskrant», στην ομιλία του ο Κλίντον ζήτησε μια «μοναδική ολλανδική απάντηση στη σύγχρονη αλληλεγγύη». Η Achmea, που αποτελεί τον μεγαλύτερο παίκτη στην ολλανδική αγορά υγείας, αρνήθηκε, σύμφωνα με τη «Volkskrant», να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ