Ροη ειδησεων

Η Βουλή της Ένωσης των Λαϊκών Δημοκρατιών ψήφισε το Σύνταγμα της Νοβορωσίας

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014   9:57:00 π.μ.


Η Βουλή της Ένωσης των Λαϊκών Δημοκρατιών ψήφισε το Σύνταγμα της Νοβορωσίας
Η Βουλή της Ένωσης των Λαϊκών Δημοκρατιών ενέκρινε τις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα του ομοσπονδιακού κράτους, ψήφισε μια σειρά από σημαντικούς νόμους και εκκλήσεις. Την είδηση αυτή ανέφερε στο πρακτορείο ITAR-TASS ο Πρόεδρος της Βουλής Ολέγκ Τσαριόφ.

«Έγινε η δεύτερη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της Ένωσης των Λαϊκών Δημοκρατιών. Αποτέλεσμα της συνεδρίασης έγιναν οι τροποποιήσεις που εισάχθηκαν στο Σύνταγμα της Ένωσης των Λαϊκών Δημοκρατιών. Τώρα με πλήρες δικαίωμα μπορούμε να αποκαλούμε το κράτος μας Νοβορωσία. Η ονομασία αυτή εισήχθη στο Σύνταγμα. Το νομοθετικό μας όργανο τώρα ονομάζεται Βουλή της Νοβορωσίας», είπε.
«Ελπίζω ότι η Βουλή της Νοβορωσίας θα γίνει εκείνος ο χώρος στον οποίο οι Λαϊκές Δημοκρατίες θα βρίσκουν κοινές λύσεις και θα επεξεργάζονται κοινές αποφάσεις. Βήμα-βήμα θα κινούμαστε στην δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους», είπε ο Τσαριόφ.
"Όλοι εμείς πολύ καλά αντιλαμβανόμαστε ότι οι δύο Δημοκρατίες είναι πιο δυνατές από τη καθεμία ξεχωριστά. Ξεκινώντας τη Νοβορωσία ως σχέδιο και ψηφίζοντας το Σύνταγμα του κράτους, είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε όλες τις υπόλοιπες Δημοκρατίες της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Πιθανόν, και της Δύσης.
Στο κράτος Νοβορωσία όλες οι Δημοκρατίες ια έχουν ίσες δυνατότητες να επιλύουν τα ζητήματα της γλώσσας, του πολιτισμού. Θα έχουν το ίδιος δικαίωμα ψήφου ", δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ