Ροη ειδησεων

Πώς θα κυμανθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014   12:07:00 μ.μ.


Πώς θα κυμανθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙΑνοδική θα είναι η πορεία των βάσεων εισαγωγής στα υψηλόβαθμα τμήματα των κεντρικών πανεπιστημίων και της περιφέρειας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η άνοδος θα ξεπεράσει ακόμη και τα 700 μόρια.
Οι φετινοί υποψήφιοι και κυρίως εκείνοι που στοχεύουν σε υψηλόβαθμες σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων θα πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους στις βάσεις εισαγωγής του 2012, σύμφωνα με το Έθνος.
Πιο συγκεκριμένα:
1ο Επιστημονικό Πεδίο
Οι τρεις Νομικές Σχολές (Θράκης, Θεσσαλονίκης και Αθήνας) θα ανέβουν από 250 μόρια και πάνω. Τα ίδια θα ισχύσουν και για τις σχολές ψυχολογίας και ίσως λίγο λιγότερο για τα φιλολογικά τμήματα.
2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο
Οι υψηλόβαθμες πολυτεχνικές σχολές θα έχουν εκτόξευση στις βάσεις ακόμη και πάνω από 700 μόρια. Αυτό θα ισχύσει κυρίως για τις σχολές Πολιτικών Μηχανικών και κάπως λιγότερο για τα τμήματα Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Αρχιτεκτονικές. Ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις και στα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας.
3ο Επιστημονικό Πεδίο
Τόσο η Ιατρική Αθήνας, όσο και Θεσσαλονίκης θα κινηθούν πάνω από τα 19.000 μόρια. Ανοδική πορεία θα έχουν και οι σχολές Βιολογίας, κτηνιατρικές και φαρμακευτικές.
5ο Επιστημονικό Πεδίο
Οι βάσεις στα οικονομικά τμήματα και στα τμήματα διοίκησης επιχειρήσεων δείχνουν μικρές διαφοροποιήσεις από την περσινή χρονιά και αυξομειώσεις ανάλογα με την πόλη που εδρεύει η κάθε σχολή.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ