Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ουκρανία: Άνευ όρων εκεχειρία ζητά ο Πούτιν

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014   12:52:00 μ.μ.


Ουκρανία: Άνευ όρων εκεχειρία ζητά ο Πούτιν
Έρευνα από τη διεθνή κοινότητα και όχι την Ουκρανία ζητά η Μόσχα. 

Την ανάγκη για άμεση και άνευ όρων κατάπαυση πυρός στη ζώνη των συγκρούσεων στην Ουκρανία τόνισαν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρουτε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τα ξημερώματα της Τρίτης.
Το θέμα συζήτησης στην επικοινωνία αυτή ήταν η διεθνής έρευνα στις συνθήκες της πτώσης του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκε «η άμεση και πλήρης πρόσβαση των ειδημόνων στο σημείο της τραγωδίας» για περαιτέρω έρευνα από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας του ΟΗΕ.
«Υπό το φως αυτό, τονίστηκε και πάλι η ανάγκη για άμεση και άνευ όρων εκεχειρία στην ζώνη των συγκρουσεων», τονίζεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά τις τελευταίες τρεις ημέρες που ο Πούτιν είχε επικοινωνία με τον Ρούτε για το δυστύχημα, που κόστισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους, οι 193 εκ των οποίων ήταν Ολλανδοί.
Λίγο αργότερα, η ρωσίδα πρέσβειρα στη Μαλαισία, Λουντμίλα Βορόμπγεβα ζήτησε τις έρευνες για την πτώση της πτήσης MH17 να ηγηθεί η «διεθνής κοινότητα» και όχι η Ουκρανία.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ