Ροη ειδησεων

Ανθέλληνες (;) διέγραψαν τη λέξη "ελληνική" από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014   2:36:00 μ.μ.

Διέγραψαν τη λέξη «ελληνική» από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το μετονόμασαν σε σκέτο Τμήμα Φιλολογίας. Την απόφαση πέλαβαν οι καθηγητές του συγκεκριμένου τμήματος σε συνέλευση τους και μάλιστα ομόφωνα. Το ερώτημα είναι με εντολή ποιού;

Στο σκεπτικό τους αναφέρουν, ότι, «ο προσδιορισμός «ελληνικής»  πριν από τη λέξη φιλολογία στην τρέχουσα ονομασία του Τμήματος δεν προσδιορίζει καμιά επί πλέον δεξιότητα…» και ότι «φαίνεται να είναι πλεοναστικός και σε ορισμένες  περιπτώσεις  παραπλανητικός και εσφαλμένος».

Και  αυτό, επειδή οι καθηγητές που διδάσκουν λατινική φιλολογία ή γλωσσολογία δεν σχετίζονται κατά κανένα τρόπο με τον προσδιορισμό «ελληνική» (Στο τμήμα υπηρετούν 24 καθηγητές από τους οποίους οι δύο έχουν γνωστικό αντικείμενο την λατινική φιλολογία).

Μάλιστα ετοίμασαν και το σχετικό σχέδιο  Προεδρικού Διατάγματος που στέλνουν στον υπουργό Παιδείας, μάλλον του… υπαγορεύουν τι να κάνει, σύμφωνα με τη βούληση τους… Βεβαίως αναμένονται αντιδράσεις για την περίεργη αυτή απόφαση τους, σε μια ευαίσθητη για λόγους εθνικούς περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο του «Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης», στο οποίο εστάλη η απόφαση της μετονομασίας του τμήματος φιλολογίας. Ήδη υπήρξε αντίδραση απο το μέλος του Δ.Σ. του Δ.Π.Θ. καθηγητή  του Πολυτεχνείου και ακαδημαϊκό Αντώνη Κουνάδη, ο οποίος σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου του Δ.Π.Θ. κ. Γ. Παναγιωτόπουλο, (πρόεδρο ε.τ. του Συμβουλίου Επικρατείας), σημειώνει, ότι τα «τα επιχειρήματα της μετονομασίας δεν δικαιολογούν μία τέτοια μεταβολή» και εξηγεί τους λόγους, προσθέτοντας ότι «επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και για λόγους εθνικούς ενόψει και του τόπου όπου εδρεύει το Τμήμα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ