Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Εννιά χώρες της ΕΕ μπλοκάρουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014   2:00:00 μ.μ.


Εννιά χώρες της ΕΕ μπλοκάρουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Εννέα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έτοιμες να μπλοκάρουν τις προσπάθειες της εισαγωγής των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στην οικονομική Σύνοδο Κορυφής στις 16 Ιουλίου.

Τη δήλωση αυτή έκανε στο πρακτορείο ITAR-TASS η διπλωματική πηγή στο γραφείο μόνιμης εκπροσώπησης της Ρωσίας επί της ΕΕ σε μία από τις ευρωπαϊκές χώρες.
«Η Γαλλία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Σλοβενία, καθώς και η προεδρεύουσα στην ΕΕ Ιταλία δεν βλέπουν αιτίες στις σημερινές συνθήκες να εισάγουν τμηματικές εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και θα ταχθούν στη Σύνοδο Κορυφής κατά του μέτρου αυτού. Εν πάση περιπτώσει έτσι είναι την παρούσα στιγμή η κατάσταση στην Επιτροπή της ΕΕ στο επίπεδο των μόνιμων εκπροσώπων η οποία συνήθως πολύ ακριβώς αντικατοπτρίζει την διάταξη δυνάμεων στα πρόθυρα της Συνόδου τη Ένωσης», ανέφερε ο διπλωμάτης.
Υπενθύμισε ότι η απόφαση περί οποιωνδήποτε απαγορευτικών μέτρων εμπορικού και οικονομικού χαρακτήρα κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Σύνοδο Κορυφής μπορεί να ληφθεί μόνο ομόφωνα από όλες τις 28 χώρες της ΕΕ, έτσι οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες έχει δικαίωμα του βέτο στο θέμα αυτό.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ