Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο Πούτιν κάλεσε τις αρχές του Κιέβου να σταματήσουν τα πυρά

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014   9:48:00 π.μ.


Ο Πούτιν κάλεσε τις αρχές του Κιέβου να σταματήσουν τα πυρά
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν εξέφρασε αγανάκτηση με την ουκρανική επίθεση των τανκς στο Ντονέτσκ κατά τη διάρκεια των εργασιών της παράδοσης των μαύρων κουτιών του μαλαισιανού αεροσκάφους που έπεσε και κάλεσε το Κίεβο να τηρεί τους απλούς κανόνες της ευπρέπειας.

"Μας καλούν να ασκήσουμε πίεση στη λαϊκή επιστράτευση στα νοτιοανατολικά. Ό, τι είναι στις δυνάμεις μας, επαναλαμβάνω, εμείς βεβαίως θα το κάνουμε. Δεν είναι όμως αρκετά ", είπε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι την παραμονή όταν οι μαχητές της επιστράτευσης παράδιδαν στους ειδικούς τα μαύρα κουτιά του Boeing που έπεσε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έκαναν μια επίθεση με τανκς στην πόλη Ντονέτσκ. "Τα τανκς εισέβαλαν κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό. Έγινε βομβαρδισμός. Οι διεθνείς ειδήμονες που έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας, δεν μπορούσαν ούτε να σταθούν όρθιοι ", παρατήρησε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.
"Οι μαχητές δεν μπορούν να πυροβολούν τον εαυτό τους! Πρέπει επιτέλους να καλέσουμε και τις αρχές του Κιέβου να τηρούν τους απλούς κανόνες της ευπρέπειας, να εισάγουν έστω για ένα μικρό διάστημα την παύση πυρός για να γίνει η ανάκριση ", κατέληξε ο Πούτιν.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας υποσχέθηκε ότι η Μόσχα θα ασκήσει όλη την επιρροή της και θα επηρεάσει τους μαχητές της επιστράτευσης για να εξασφαλιστεί μια πλήρης ανάκριση της καταστροφής του μαλαισιανού Boeing κοντά στο Ντονέτσκ.
Νωρίτερα τα ΜΜΕ έγραφαν ότι οι Μαλαισιανοί ειδικοί έγιναν μάρτυρες της επίθεσης της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας: τα αεροπλάνα βομβάρδισαν το δρόμο που πάει από το Ντονέτσκ. Μετά από αυτό το γεγονός οι Μαλαισιανοί αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ντονέτσκ, όπου ο Πρωθυπουργός της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάνδρ Μποροντάι τους παρέδωσε τα μαύρα κουτιά.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ