Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ταϊλάνδη: Αδέλφια βρήκαν τη γυναίκα που τους έσωσε από το τσουνάμι

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014   9:12:00 μ.μ.


Ταϊλάνδη: Αδέλφια βρήκαν τη γυναίκα που τους έσωσε από το τσουνάμι
Χάρη στο Facebook εντόπισαν την Γιουπίν Σενγκμουάνγκ που τους φρόντισε όταν το τσουνάμι χτύπησε τα Πουκέτ

Πέρασαν δέκα χρόνια, αλλά ο Μπεν και η Έμιλι Γουίλγκρας δε μπορούσαν να ξεχάσουν το πρόσωπο της γυναίκας από την Ταϊλάνδη που τους έσωσε όταν το τσουνάμι έπληξε τα νησιά Πουκέτ, όπου βρίσκονταν με τους γονείς τους για διακοπές.
Τα δύο αδέλφια από τη Μεγάλη Βρετανία ήθελαν με κάθε τρόπο να εντοπίσουν και πάλι εκείνη τη γυναίκα που τους βοήθησε στην πιο δραματική ημέρα της ζωής τους, όταν από τα ορμητικά νερά έχασαν τη μητέρα τους.
Χάρη στη δύναμη των τόπων κοινωνικής δικτύωσης, ο εντοπισμός της ήταν πιο απλός από ό,τι σκέφτονταν, έτσι με την ανάρτηση μίας φωτογραφίας και ενός μηνύματος στο Facebook κατόρθωσαν να έρθουν κοντά στα ίχνη της.

Μόλις 15 ώρες από τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας των δύο παιδιών, η μοίρα και οι χρήστες του Διαδικτύου συνωμότησαν για να βρεθεί η Γιουπίν Σενγκμουάνγκ, η οποία παραμένει στα νησιά Πουκέτ και διευθύνει ένα μικρό εστιατόριο.
«Είμαι ευγνώμων που αυτά τα παιδιά από τη Βρετανία με θυμούνται ακόμα, δέκα χρόνια μετά. Όταν έρθουν εδώ, αν πεινάνε θα τους προσφέρω φαγητό από το μενού μου και ομελέτα», δήλωσε ταπεινά στην Bangkok Post, ενώ τα αδέλφια Γουίλγκρας αναμένεται να επιστρέψουν στην Ταϊλάνδη για να ευχαριστήσουν και πάλι τη γυναίκα, η οποία παρέμεινε μαζί τους όσο καιρό χρειάστηκε ο πατέρας τους για να εντοπίσει τη σύζυγό του και μητέρα των παιδιών, η οποία είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.
Όσο ο τραγικός πατέρας αναζητούσε τη γυναίκα του, η Σενγκμουάνγκ φρόντισε τα αδέλφια, τους έδωσε τροφή και προσπάθησε με κάθε τρόπο να τα κάνει να νιώσουν άνετα. Όταν ο πατέρας επέστρεψε ανακοινώνοντας τους ότι η μητέρα τους είναι νεκρή, προσέφερε όση αγάπη μπορούσε και ό,τι ήταν απαραίτητο για να καταφέρουν να φύγουν από την περιοχή και να επιστρέψουν στη Μεγάλη Βρετανία χωρίς να ζητήσει τίποτα σε αντάλλαγμα.

«Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να εξηγήσουμε πόσο ευγνώμονες είμαστε για τη βοήθεια και την  υποστήριξη που μας έδωσε, την ευγένεια που έδειξε εκείνη τη στιγμή. Δε θα το ξεχάσουμε ποτέ», έγραψαν τα δύο αδέλφια στο μήνυμά τους στο δημοφιλή τόπο κοινωνικής δικτύωσης.
Έτσι, λίγες ώρες αργότερα και αφού εντόπισαν τη γυναίκα που τους έσωσε φτιάχνουν και πάλι τις βαλίτσες τους για να ευχαριστήσουν από κοντά και να τιμήσουν την Γιουπίν Σενγκμουάνγκ.
Μάλιστα, μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας, ο ΤΟΠΙΚΟΣ κυβερνήτης τίμησε τη γυναίκα απονέμοντάς της πλακέτα για την προσφορά της.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ