Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι καλόγεροι ευλόγησαν τους στρατιώτες της Νοβορωσίας

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014   8:09:00 μ.μ.


Οι καλόγεροι ευλόγησαν τους στρατιώτες της Νοβορωσίας
Η εικόνα της Παναγίας του Τίχβιν έφτασε στο Ντονέτσκ προς βοήθεια στους μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης.

Το αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου παραδόθηκε από τους καλογέρους της Ιεράς Μονής Τίχβιν της πόλης Τίχβιν στους προστάτες του ρωσικού κόσμου, στους στρατιώτες της Νοβορωσίας. Στις 3 Ιουλίου στη Μόσχα στο Ναό της Αγίας Τριάδας στους λόφους Βορομπιέβι έγινε η δέηση στην εικόνα της Παναγίας Τίχβιν της επιστράτευσης.
Ο ηγούμενος του Ναού της Αγίας Τριάδας, πρωθιερέας Ανδρέι Νόβικοφ στο λόγο του προς τους ενορίτες είπε:
«Η εικόνα αυτή συνόδευε το ρωσικό στρατό το λαμπρό 1812. Το ιερό κειμήλιο πάντα προστάτευε τα δυτικά σύνορα της ιερής Ρως, της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Και τώρα οι καλόγεροι της Ιεράς Μονής αφού έκαναν προσευχές στον Κύριο και έλαβαν την ευλογία του, έστειλαν την εικόνα αυτή στην περιοχή της Νοβορωσίας για να προστατέψει το λαό του Θεού, το ρωσικό λαό. Για να προστατέψει εκεί εκείνους τους μαχητές της επιστράτευσης οι οποίοι βγήκαν να προστατέψουν το ρωσικό λαό και τη ρωσική γη από τον φασισμό …»
«Δε βγήκαν να επιτεθούν, να σκοτώσουν, βγήκαν να προστατέψουν τον κόσμο από την καφέ, την νέα ομοφυλοφιλική φασιστική πανούκλα. Επειδή είναι ταυτόχρονα και υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ένταξης οι οποίοι σήμερα στο Κίεβο διοργάνωσαν την ομοφυλοφιλική παρέλαση που θα διαρκέσει μία εβδομάδα, την αντιρωσική παρέλαση όπως την ονομάζουν, και ταυτόχρονα είναι οι οπαδοί της λεγόμενης κόκκινης καθαριότητας. Ενώθηκαν δύο αντίθετα πράγματα, επειδή και το ένα και το άλλο είναι η υπόθεση του διαβόλου. Να είναι ο φασισμός είτε η σοδομία, το κακό ενώνεται στη μάχη κατά του χριστιανισμού, κατά της Ορθοδοξίας, κατά των ηθικών νόμων, κατά της Ιερής Ρως η οποία είναι μια δύναμη συγκράτησης στον κόσμο και δεν επιτρέπει να καταστραφεί εντελώς το σύστημα των ηθικών αξιών, τις εντολές του Κυρίου εδώ, στη γη, και να πεθάνουμε στο βυθό του χάους και της ανομίας».
«Η Υπεραγία Θεοτόκος, η Παναγία είναι όχι μόνο η Βασίλισσα των Ουρανών, αλλά και η Βασίλισσα της γήινης Ρωσίας, της Ιεράς Ρωσίας. Γι’ αυτό είμαι πεπεισμένος και σίγουρος ότι όσοι πολεμούν κατά της Ρωσίας, υποφέρουν, επειδή προσπαθούν να καταστρέψουν τον οίκο της Υπεραγίας Θεοτόκου που προστατεύει το ρωσικό λαό και τη ρωσική γη» επισήμανε ο πρωθιερέας Ανδρέι.
«Σήμερα προσεύχομαι και παρακαλώ το Θεό να σταματήσει τους τρελούς εξολοθρευτές και ναζί, να μην πυροβολούν τα τανκς τους, να μην πετούν τα αεροπλάνα τους, να μην βγαίνουν οι σφαίρες από τα όπλα. Προσεύχομαι ο Κύριος να σταματήσει τους τρελούς φασίστες και να σώσει τις ανεκτίμητες ζωές όλων των ορθόδοξων χριστιανών και όλων των ανθρώπων εν γένει. Να σωφρονίσει όσους τελούν το διαβολικό πόλεμο κατά του δικού τους λαού προς τιμή ψεύτικων, αντιχριστιανικών ιδανικών και να πέσουν στα γόνατα μπροστά στην Υπεραγία Θεοτόκο, και να ζητήσουν συγχώρηση και στο λαό μας τον οποίο εξολοθρεύουν» πρόσθεσε ο ιερέας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ